Coronavenlig kampdag med talks, ligestillingsskattejagt og livemusik

Mandag den 8. marts er det kvindernes internationale kampdag, og selvom det i år er svært at fejre den til events ude i virkeligheden, er der alligevel masser af muligheder for at fejre og markere dagen. Vi lister nogle af dem her.

Kwamie Liv fotograferet til Costume

Kwamie Liv spiller live til Kvinfos 8. marts-fest.

© Rasmus Weng Karlsen

Kvinfos 8. marts-fest

Sofie Linde fortæller om, hvordan det har været at stå frem med sin #MeToo-historie og opmærksomheden, der efterfulgte hendes tale til Zulu Awards, og Kwamie Liv, sangerinde og sangskriver, spiller en live intimkoncert. Lior Foighel, debattør, feminist og anti-racist, fortæller om #MeToo set fra en mands synsvinkel, og Mary Consolata Namagambe, aktivist, jurist og iværksætter, giver sit perspektiv på, hvordan kampen for et sexisme- og racismefrit samfund er én og samme kamp – blandt meget andet. Der er masser at se og lytte til, når Kvinfo inviterer til virtuel 8. marts-fest fra klokken 20-21.30 live på Zoom og Facebook.

Læs mere her.

Minoritetsfeminisme

Mino Danmark inviterer til digital festival med masser af forskellige indslag live på Facebook fra klokken 14-22, hvor minoritetsetniske kvinder fejres, hyldes og anerkendes for de kampe, de dagligt tager. Spoken Word-artist og aktivist Atiyo Muse åbner festivalen, hvor du blandt andet også kan møde tre skarpe kvinder, terapeut Lobna Hleihel, psykoterapeut Mahbouba Amini og psykolog Iram Khawaja, i en samtale om mental sundhed blandt minoritetsetniske kvinder med fokus på at bryde tabuer. Der er blandt andet også talks og debatter om intersektionalitet, kvinder i sport, minoritetsfeminisme og køn, krop og seksualitet på programmet.

Læs mere her.

Kvindernes kampdag

Kvindernes kampdag

© Gender Museum Danmark

Ligestilling i en krisetid

Ligestilling i en krisetid er hovedtemaet for Gender Museum Denmarks fejring af kampdagen, der foregår fra klokken 13.00 til 20.30 og ud over digitale indslag også inkluderer en coronavenlig ligestillingsskattejagt i Aarhus IRL. Ja, du læste rigtigt. Programmet består blandt andet af et oplæg af psykolog Mozhdeh Ghasemiyani om at vokse op mellem to kulturer, og om hvordan man kan tackle udfordringer forbundet med det og en efterfølgende samtale mellem forskellige kvinder om hverdagslivet mellem to kulturer. Historiker Astrid Elkjær Sørensen kommer derudover med sit bud på, hvorfor kvindefag i 2021 stadig er lavtlønsfag, og lægger op til debat om, hvad der kan gøres for at skabe reel ligeløn.

Læs mere her.

Kvinder i arkitektur

Seks fortællinger om glemte kvindelige bidragsydere til det 20. århundredes arkitektur er på programmet, når Københavns Universitet inviterer til åbent seminar med forskellige oplæg om kvinder i arkitekturen klokken 14 på Zoom. Internationale gæsteforelæsere fra USA, England og Libanon – blandt andre Nayla M. Al-Akl fra American University of Beirut og Sonja Dümpelmann fra University of Pennsylvania – deltager, og arrangementet slutter med en åben diskussion. Seminaret afholdes på engelsk og kræver ikke tilmelding.

Læs mere her.

Kvinder i topledelse

Kvinder i topledelse fra Østafrika til Danmark er emnet, når Dansk Industri og Folkekirkens Nødhjælp åbner op for en paneldebat mellem topledere fra Etiopien, Kenya og Danmark klokken 14-15. Panelet består af blandt andre Dr. Eleni Gabre-Madhin, Founder and Chief Happiness Officer i blueMoon, som støtter etiopiske landbrugs-startups, og Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. De deltagende panelister vil blandt andet diskutere, hvorfor diversitet er vigtigt på ledelsesniveau, og hvordan vi baner vejen for den næste generation af kvindelige ledere. Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding.

Læs mere her.