Copenhagen Pride
© Tobias Jørgensen

Costume Ajour: Det skal du opleve til WorldPride i København

Fede koncerter, interessante udstillinger og tankevækkende debatter. Her er alt det, du ikke må gå glip af under WorldPride 2021 i København.

25 år efter, at den første Copenhagen Pride løb af stablen, danner København fra 12. til 22. august rammen for WorldPride 2021 for at hylde og advokere for LGBTQ+-personer verden over.

WorldPride 2021 er et samarbejde mellem Copenhagen Pride og Malmö Pride, og du kan godt glæde dig til en lang række interessante og spændede begivenheder – lige fra en demokratifestival inspireret af Folkemødet til en festlig Drag-aften i Fælledparken.

Vi guider her til nogle af de begivenheder, som du ikke må gå glip af under WorldPride 2021 i København.

Statens Museum for Kunst

Kom på en guidet tur gennem Statens Museum for Kunsts værksamling.

© Statens Museum for Kunst

Kunst: 700 års værker i et queer-perspektiv

Når du går igennem Statens Museum for Kunsts samling af værker fra de seneste mange århundreder, gemmer der sig ikke blot kunstfaglige fortællinger bag de mange malerier og skulpturer, men også et utal af narrativer om identitet, kroppe, køn og kærlighed. Under WorldPride 2021 kan du komme på en guidet tur gennem museet og få et interessant indblik i nogle af de historier om værkerne, som aldrig tidligere er blevet fortalt.

Turene finder sted 14.-16. august samt 18.-20. august og bliver afholdt på både dansk og engelsk henholdsvis klokken 15-15:30 og 16-16:30. Entrébilletten til Statens Museum for Kunst koster 120 kroner for voksne og 95 kroner for unge under 27 år.

Læs mere her.

Koncert: Under regnbuen

Tag med til koncerten Under the Rainbow, som afholdes torsdag 19. august i K.B. Hallen. Her kan du opleve den New York-baserede rapper Princess Nokia og flere andre LGBTQ+-artister fra både Danmark og resten af verden.

Billetterne til K.B. Hallen koster 50 kroner per styk, men du kan også opleve koncerten kvit og frit i Fælledparken, hvor du kan nyde en øl eller lidt mad, mens musikken bliver livestreamet på storskærm. Du skal dog fremvise et gyldigt coronapas og booke plads forinden, hvad enten du vil opleve koncerten i K.B. Hallen eller i Fælledparken.

Læs mere her.

Debat: Samtaler om vores samfund

De seneste mange år har Folkemødet på Bornholm været et vigtigt element i den demokratiske samtale for at mindske afstanden mellem borger og beslutningstager. Med inspiration fra Folkemødet afholdes der fra 16. til 21. august en Demokratifestival i Øksnehallen, hvor en række af Skandinaviens mest fremtrædende politikere, aktivister og debattører mødes for at åbne op for en samtale om de udfordringer, som forskellige (intersektionelle) minoriteter støder på rundt omkring i verden, lige fra LGBTQ+-inklusion til en bredere diskussion om anti-diskrimination.

Debatterne vil finde sted i to store telte, som du finder på pladsen uden for Øksnehallen, og åbningstiden er 11-21 alle dagene. Eventet er gratis og kræver ingen tilmelding.

Læs mere her.

Koncert: Drag Night i Fælledparken

Oplev en række drag queens, drag kings og non-binære performere, når en af Copenhagen Prides mest ikoniske events, Drag Night, vender tilbage til WorldPride 2021. Ligesom Under the Rainbow-koncerten finder Drag Night sted i K.B. Hallen, men livestreames til Fælledparken, hvortil du kan booke en gratis billet. Er du en trofast seer af RuPauls Drag Race, kan du blandt andet glæde dig til et gensyn med performeren Vinegar Strokes, der er kendt fra programmets britiske pendant, ligesom Danmark har talent-finalisten Mizz Privileze vil være at finde blandt de optrædende.

Læs mere her.

Copenhagen Pride-parade 2021
© Wilfred Gachau

Film: Kærlighed på lærredet

I 1700-tallets Frankrig får kunstmaleren Marianne til opgave at male et portræt af den unge kvinde Héloïse. Hun skal giftes, og maleriet skal bruges til, at hendes kommende ægtemand kan se, hvordan hun ser ud. Men Héloïse vil ikke giftes og modsætter sig maleriet – og derfor er Marianne nødt til at male hende i smug om natten. Intimiteten og tiltrækningen mellem de to kvinder begynder dog langsomt at vokse – alt imens Marianne er i fuld gang med at male det portræt, der vil betyde afslutningen på deres forhold.

Portræt af en kvinde i flammer havde premiere tilbage i 2019 og bliver i anledning af WorldPride vist igen i Grand Teatret, og fik du ikke set den, da den kom ud, kan det kun anbefales at købe din billet nu. Filmen vises 16. august klokken 15 i biografen i København, og billetter koster 95 kroner per styk.

Læs mere her.

Aktivitet: Turist i egen by

For ottende år i træk vil cAnal Tours byde velkommen ombord i de københavnske kanaler, hvor du kan glæde dig til en guidet tur gennem hovedstaden. Chantal al Arab, der blandt andet er kendt for DR3-serien Sommeren der ændrede mit liv og i 2020 vandt prisen Årets Drag Performer ved Danish Rainbow Awards, garanterer dig en sjov oplevelse og vil med jokes, sing-alongs og frække kommentarer sætte sit helt eget præg på turen.

Bådene sejler fra Ved Stranden 2, 1061 København 15.-20. august klokken 15, 16.30, 18 og 19.30. Billetter til en guidet tur med cAnal Tours koster 120 kroner per styk.

Læs mere her.