© HBO Nordic (PR)

Costume Ajour: En uge med genfundne og nye klassikere

I uge 8 er der blandt andet rig mulighed for at lære gamle klassikere at kende i nye udtryk og blive klogere på en af Hollywoods mest skandaløse sager, der stadig er uhyggeligt aktuel.

Denne uge står i klassikernes tegn med alt fra scenekunst og bøger til kunst og kendte. For hvor nye ting giver friske indspark og indtryk, kan klassikerne bidrage med ro og nostalgi – eller i nyfortolkninger kaste lys over historier, vi ellers havde glemt eller overset.

Dokumentar: Ikonisk par med forstyrrende skyggeside

Mia Farrow og Woody Allen var i 70'ernes Hollywood et uadskilleligt par, både privat og professionelt. Men da Mia Farrow beskyldte Allen for seksuelle overgreb på både hende og datteren, ramte skandalen. Det afdækker dokumentarserien af fire afsnit, Allen v. Farrow, gennem interviews med blandt andre Mia Farrow selv, der fortæller om forholdet bag kulisserne.

Allen v. Farrow har premiere mandag den 22. februar på HBO Nordic.

Bøger: Gemte klassikere i nye klæder

Mange udenlandske forfattere fik i deres samtid ikke den anerkendelse, de fortjente – i manges tilfælde fordi de var forud for deres tid. Det gør forlaget Gyldendal nu noget ved med deres Skala-serie, der puster nyt liv i oversatte klassikere af blandt andre Joan Didion, James Baldwin og Sylvia Plath i smukke, nye udgaver med omslag illustreret af blandt andre kunstner Rose Eken.

Gyldendal Skala-bøgerne kan købes i boghandlere, på Saxo.com og på Gyldendal.dk.

Scenekunst: Digitale versioner af store forestillinger

Når nu vi dvæler ved klassikerne, kan du med fordel gå på opdagelse i Det Kongelig Teaters digitale univers, KGL Xtra, hvor det er muligt at streame et væld af udvalgt scenekunst. Her finder du blandt andet den anmelderroste version af Romeo og Julie fra 2014, der sikrede sig en Reumert for årets kvindelige hovedrolle med Danica Curcic i rollen som Julie. Du kan også dykke ned i alt fra kendt opera og digital ballet til eksperimenterende teater og store koncerter.

KGL Xtra kan streames helt gratis på kglteater.dk/xtra

Kunst: Zoom ind på kunsten med virtuel kunstpause

Savner du også at få nye indtryk fra kulturens verden, så tilbyder Kunsten Museum of Modern Art Aalborg to gange om ugen en digital samtale om et aktuelt værk. Samtalen faciliteres af en kunstformidler fra museet og varer 30-40 minutter sammen med en gruppe af andre kunstinteresserede, så du kan få en stillet din kunstneriske nysgerrighed. Deltag gratis her.

Zoom ind på kunsten foregår digitalt hver tirsdag og onsdag kl. 12.

Filmfestival: Nichefilm med jødisk tema

Flere kulturinstitutioner – store som små – har digitaliseret deres udbud som følge af corona. Det samme har årets Copenhagen Jewish Film Festival, hvor du kan opleve film, koncerter og debatter med instruktører og filmskabere online. Se blandt andet en dokumentar om højesteretsdommer Ruth Bader Ginsburg eller Orson Welles filmatisering af Franz Kafkas Processen fra 1962. Hele programmet og alle spilletider kan ses på cjff.dk.

Copenhagen Jewish Film Festival løber fra søndag den 21. februar til mandag den 1. marts. Stream film for 45 kroner per film eller 450 kroner for alle film.