© HBO NORDIC

Costume Ajour: Fine forårssmykker, en debutroman og skulpturel kunst

I uge 21 kan du se frem til lanceringen af et pænt smykkesamarbejde, en spændingsfyldt romandebut om at være en dansk kvinde udstationeret i Syrien og en kunstudstilling med fokus på de besøgendes sanser.

Litteratur: Spændingsfyldt romandebut

Du kender måske Iben Albinus som underviser, filmanmelder, journalist og manuskriptforfatter. Nu er hun også sprunget ud som romanforfatter og er aktuel med sin første roman, Damaskus. I den spændingsfyldte fortælling møder vi Sigrid, der udstationeres til Damaskus for en skandinavisk telegigant i håbet om at hjælpe demokratiet på vej i Syrien. Året er 2011, og da regimet tager brutale midler i brug for at slå det folkelige oprør ned, siger Sigrid ja til en ikke ufarlig opgave for den danske efterretningstjeneste.

Iben Albinus skrev i sin tid bogen i frustration over, at ingen tilsyneladende gjorde noget ved alle de horrible ting, der skete i Syrien.

“Når vi kan se rædslerne på en skærm i vores stue, hvorfor kan vi så ikke gøre noget? Damaskus er mit beskedne forsøg på at menneskeliggøre krigens ofre,” siger forfatteren i en pressemeddelelse.

'Damaskus' udkommer 25. maj hos Politikens Forlag til 169 kroner.

Design: Anni Lu x Terry

Muslinger, sorbet-pasteller og perler forenes i en ny smykkekollektion lavet i samarbejde mellem Anni Lu og det australske badetøjsbrand Terry. Kollektionen indeholder ankelkæder, armbånd, chokers og halskæder, der alle emmer af solrige dage og sommerstemning.

De hvide perler på guldkæder og fine blomstermotiver i varme farver kan både bæres alene for en enkel, fin detalje eller flere sammen for et cool surfergirl-look.

Kollektionen lanceres 25. maj og kan købes hos Annilu.dk og Terry-T.com.

© ANNI LU X TERRY

Streaming: In Treatment

Tidligere var skuespilleren Uzo Aduba bedst kendt for sin præstation som karakteren 'crazy eyes' i serien Orange is the New Black – men nu er 'crazy eyes' lagt på hylden til fordel for rollen som psykologen Dr. Brooke Taylor i HBO-dramaserien In Treatment. I denne uge har fjerde sæson af serien premiere, og vi kan se frem til et gensyn med Taylor, der skal finde hoved og hale i sine patienters mange problemer, der blandt andet tæller de kulturelle og sociale konsekvenser af covid-19 – og ikke mindst hendes eget komplekse privatliv.

Fjerde sæson af 'In Treatment' har premiere på HBO Nordic 24. maj.

Kunst: Skulpturudstilling

Siden starten af maj har Rundetårns bibliotekssal dannet rammen for udstillingen Sculpture to Sculpture, hvor en række samtidskunstnere har udstillet skulpturer, som hver især udforsker forskellige former, materialer og taktiliteter samt værkernes dialog med hinanden og de besøgendes sanser. 26. maj har du mulighed for at komme med på en Tower Talk i udstillingen, hvor kurator Henriette Noermark vil gøre dig klogere på de enkelte værker og processen bag udstillingen, som har været længe undervejs grundet covid-19.

'Tower Talk' afholdes onsdag 26. maj klokken 17-18 i Bibliotekssalen i Rundetårn. Billetter kan købes hos Rundetaarn.dk og koster 40 kroner per styk, hvilket giver adgang til både udstillingen og talken.