© NETFLIX

Costume Ajour: Fra en jazzfestival til en længe ventet Netflix-premiere

Uge 27 byder blandt andet på en international filmfestival, jazz i Københavns gader og et glædeligt gensyn med Netflix-serien 'Virgin River'. Vi guider her til ugens bedste kulturbegivenheder.

Musik: Koncert på Kyssetrappen

Torsdag aften kan du opleve Soliema og LiveStrings til en intimkoncert ved Ofelia Plads i København. Soleima nyfortolker sine egne sange sammen med bandet og vil fremføre alternative versioner af elskede numre som Low Life og Cheers for the Tears.

Koncerten vil foregå på en flydende scene og kan nydes af publikum fra Kyssetrappen ved pladsen.

Koncerten finder sted torsdag 8. juli klokken 17, og der er fri entré. Læs mere her.

Filmfestival: Fortællinger om at være kvinde

ARoS afholder i år for første gang filmfestivalen International Women's Film Festival frem til 7. juli, der har til formål at give kvinder verden over en platform, hvor de kan fortælle deres historier. Her bliver der gennem dokumentarer samt kort- og spillefilm berørt emner som aktivisme, at være queer, venskaber, kønsroller, religion og meget mere.

Tirsdag 6. juli kan du blandt se filmen The Unlikely Story of the Lesbians of First Friday på museet klokken 18. Filmen handler om en gruppe homoseksuelle kvinder, som bor i den lille by Roanoke i Virginia og tager kampen mod homofobi i USA's bibelbælte op.

Du kan opleve 'International Women's Film Festival' på ARoS frem til 7. juli. Entrébilletten til museet koster 160 kroner for en voksen og giver adgang til festivalen. Læs mere her.

Streaming: Gensyn med 'Virgin River'

Fredag 9. juli kan du godt smække benene op og finde fredagsslikket frem: Netflix har nemlig premiere på den længe ventede tredje sæson af dramaserien Virgin River.

I den nye sæson får vi et gensyn med karaktererne Mel, Jack, Doc og Hope, og ifølge Netflix byder sæson 3 både på en begravelse, en stor brand, en skilsmisse, ny kærlighed og en orkan, der får alvorlige følger for indbyggerne i den ellers idylliske by Virgin River.

'Virgin River' sæson 3 kan ses på Netflix fra 9. juli klokken 9.

Festival: Jazz indtager Københavns gader

Jazzede, bløde toner overtager Københavns gader fredag 9. juli, hvor Copenhagen Jazz Festival finder sted. Rundt omkring i hele byen kan du opleve jazzkoncerter fra klokken 13 og frem til 23:30. Tjek programmet ud og find en koncert i nærheden af dig, så du kan nyde en fredagsøl til lyden af saxofon, trompet og bas.

Det er gratis at deltage i Copenhagen Jazz Festival, men enkelte steder kræver entrébillet. Læs mere her.

Loppemarked: CPH Clothing Market

Gør et godt genbrugskup, når CPH Clothing Market slår dørene op til et stort loppemarked på Teglværket i Teglholmen. I weekenden 10. og 11. juli sælger både private og virksomheder ud af gemmerne, og på markedet kan du også nyde velsmagende streetfood, nyde DJ'ens toner og få en drink i strandbaren, hvis tørsten skulle melde sig.

CPH Clothing Market finder sted på Teglværket, Teglholmsgade 27, Østre Teglkaj i København. Entrébilletten koster 30 kroner. Læs mere her.