© Stephanie Stål Axelgård

Costume Ajour: Fra en ny dramaserie til en kunstnerisk byvandring

I uge 35 kan du blandt andet komme til demokratifestival, tage på rundtur i Aarhus og se en ny serie fra manden bag podcasten 'Generationen'. Læs med her.

Bøger: Sidste punktum i Karin Smirnoffs trilogi

Da Karin Smirnoff i 2018 udgav sin debut Jeg tog ned til bror, skabte romanens rå og medrivende skildring af livet i de nordsvenske landsbysamfund tumult Sverige over. Nu er hun klar med den sidste del af trilogien med Så tog jeg hjem, hvor hovedpersonen Jana Kippo tager fra Småland til Stockholm for at deltage i en udstilling, hvor hendes fortid endnu en gang stikker en kæp i hjulet.

'Så tog jeg hjem' udkommer 1. september hos forlaget C&K. 300 kroner hos Politikensforlag.dk.

Streaming: Ny DR3-serie

Mohammed og hans kæreste Ida lever et helt almindeligt liv – lige indtil de en dag sidder til en familiemiddag, hvor politiet dukker op og anholder Mohammed foran hele hans familie.

Det er startskuddet på den nye DR3-serie Fredløs, hvor du kan opleve Besir Zeciri og Maria Cordsen i hovedrollerne som Mohammed og Ida. Serien er skrevet af Malte Jagd Miehe-Renard og Babak Vakili, der er kendt fra podcasten Generationen.

'Fredløs' har premiere 3. september på DR.

Kunst: Byvandring i Aarhus

Bor du i Aarhus eller omegn, har du nu mulighed for at lege turist i egen by. I starten af september inviterer Svalholm og Aarhus Teater på den kuraterede byvandring BIG BANG – Collective Matter i smilets by, som er en undersøgelse af byrummet og en hyldest til det fællesskab, vi har savnet under lockdown. Værket er skabt af koreograf og kunstnerisk leder Nønne Mai Svalholm samt multikunstner og designer Henrik Vibskov.

'BIG BANG – Collective Matter' kan opleves 1.-4. september klokken 16, 17, 19 og 20 med start fra Aarhus Teater. Billetter koster 155 kroner og kan købes her.

Musik: Et længe ventet gensyn med livekoncerter

Savnet til livekoncerter og festivaler har været stort gennem det seneste halvandet år. Det råder ni af landets største festivaler – herunder Roskilde Festival og Heartland – nu bod på med Tilbage til LIVE på Refshaleøen i København: En udendørs koncertdag, hvor du kan opleve musikere som Tessa og Suspekt live.

'Tilbage til LIVE' afholdes på Refshaleøen 4. september fra klokken 14. Billetter koster 545 kroner og kan købes her.

Event: Demokratifestival i Aalborg

Fremtrædende partiledere, musikere og kunstnere står på programmet, når Musikkens Hus i samarbejde med Clement Kjersgaard for første gang slår dørene op til Danmarks nye demokratifestival Demokratiets genklang 5. og 6. september i Aalborg.

Her kan du opleve navne som Svend Brinkmann, Stine Bosse, Helle Thorning Schmidt og forskellige mediepersoner, som blandt andet vil diskutere børnerettigheder, om demokratiet er i krise, og om Danmark har den rigtige klimapolitik.

'Demokratiets genklang' finder sted 5. september fra klokken 10 og 6. september fra klokken 9. Se hele programmet og tilmeld dig her.