© SF STUDIOS

Costume Ajour: Fra Karen Blixen til et keramikkursus

I uge 31 kan du blandt andet se frem til biografpremieren på filmen 'Pagten', tage på sommerskole og lave din egen keramik, udforske en ny kunstudstilling og tage til koncert på Karolinelunden i Aalborg.

Film: Fortællingen om et venskab

Karen Blixen er hjemvendt fra Afrika efter at have mistet sin farm. Nu skal hun, i en alder af 63 år, genopfinde sit liv i Danmark. Blixen møder den unge, håbefulde digter Thorkild Bjørnvig, og sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre Thorkild til en stor kunstner, mod at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen.

Filmen Pagten skildrer det fatale møde mellem den litterære verdensstjerne Karen Blixen og digteren Thorkild Bjørnvig og er skabt på baggrund af Bjørnvigs erindringsbog af samme navn. Pagten har premiere i denne uge, og her kan du opleve Birthe Neuman i rollen som Karen Blixen og Simon Bennebjerg, som du måske kender fra rollen som Noah i DR3's ungdomsserie Lover, i rollen som Thorkild Bjørnvig. Filmen er desuden instrueret af den danske stjerneinstruktør Bille August.

'Pagten' har premiere 5. august. Læs mere her.

Aktivitet: Keramiksommerskole

Find din indre keramiker frem og udforsk dine kreative evner i Absalons keramiksommerskole. Fra mandag til fredag i uge 31 kan du lære forskellige teknikker og selv udforme objekter som kander, vaser og fade.

Undervejs på kurset vil du lære om pinching, pølseteknik og pladeteknik, samt hvordan man sammensætter farver og begitning. Alle dine kreationer vil blive glaseret, så du kan få dem med hjem til at pynte i stuen. Sommerskolen er for alle, uanset om du har erfaring med keramik eller ej.

Prisen for kurset er 1.250 kroner pr. deltager inklusive materialer, morgenmad om mandagen og frokost alle fem dage.

Keramikværkstedet ligger på 3. sal i Folkehuset Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V. Køb din billet her.

© TABLEAU

Kunst: Kunst med isoleringsskum

Skumfidus er titlen på en ny kunstudstilling bestående af vaser, stole og borde udformet af isoleringsskum. Det er arkitektduoen Maciver-Ek Chevroulet fra Schweiz, der står bag projektet, som fra denne uge kan opleves på kunstgalleriet Tableau i København.

Maciver-Ek Chervroulet udforsker det oversete materiale og forsøger gennem udstillingen at finde ud af, hvad skum som møbelmateriale kan bruges til. De vil gerne gøre op med produktionen af plastic og undersøge, hvorvidt det uforudsigelige skum kan erstatte de sædvanlige komponenter, vi producerer møbler med.

Besøg udstillingen 'Skumfidus' fra 5. august og frem til 2. oktober på Store Kongensgade 50, 1264 København. Åbningstider: mandag til fredag klokken 10-18 og lørdage klokken 10-17.

Musik: Fredagsfest i Karolinelunden

Kom til fredagsfest i Aalborg, hvor en masse skønne, danske musikere vil sætte gang i Karolinelunden.

Fredag 6. august er det Kesis tur til at gå på scenen, og du vil helt sikkert kunne synge med på hans største hits som Blå Himmel, Kom over og Mamacita.

Billetten til Fredagsfest med Kesi koster 195 kroner og kan købes her. Du finder programmet for resten af sommerens koncerter her.