© HBO Nordic (PR)

Costume Ajour: Historiens heltinder og nye generationsportrætter

Uge 10 står i de forbilledeliges kvinders tegn med stærke fortællinger om generationsopgør.

Det er ikke til at komme udenom, at denne uge lægger hårdt ud med Kvindernes Internationale Kampdag, som sætter sit præg på de kommende dage. Vi har samlet nogle af de ting, du i den forbindelse kan se frem til, sammen en række andre kulturelle godter.

Live-event: Kvinfo inviterer til fejring af kampdagen

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag mandag den 8. marts inviterer interesseorganisationen Kvinfo til et digitalt live-event med taler, koncerter og interviews med kvinder, der har skabt forandring gennem det seneste år – heriblandt Maria Fantino, radiovært på P3, og tv-vært Sofie Linde, der begge satte nyt skub i #MeeToo.

Eventet kan livestreames gratis via Facebook mandag den 8. marts klokken 20.00-21.30.

Magasiner: Nyt nummer af Costume

Torsdag er ventetiden endelig ovre, for der lander det nye nummer af Costume. I det nye magasin kan du blandt andet møde kunster Maja Malou Lyse til en snak om lyst, krop og køn i forbindelse med et tema om samme emne, læse et stort interview med dansk raps nye stjerneskud, FVN, og selvfølgelig få inspiration til det bedste mode, kultur og skønhed netop nu.

Det nye nummer af Costume kan købes landet over fra torsdag den 11. marts.

Streaming: Ny serie fra Lena Dunham

Vi har længe ventet på nyt fra skaberen bag en af 10'ernes mest toneangivende serier, Girls, og endelig ser det ud til, at et nyt, stærkt generationsportræt er klar fra Lena Dunham. Hun står bag den nye serie Genera+ion, der følger en gruppe highschool-elevers udforskning af seksualitet, kærlighed og familie i et konservativt samfund.

Genera+ion kan streames på HBO Nordic fra torsdag den 11. marts.

Bøger: Genudgivelse af verdenskendt dansk forfatter

Der er ikke behov for en større præsentation af den legendariske danske forfatter Karen Blixen. Mens vi venter på Bille Augusts portrættering af hende i filmen Pagten, kan du i mellemtiden læse Blixens tale om mottoer til Det amerikanske akademi i 1959 og en række øvrige essays fra Blixens hånd i den nye bog Mit livs mottoer og andre essays med forord af Margrethe Vestager.

Mit livs mottoer og andre essays af Karen Blixen fra forlaget Gyldendal udkommer online og hos boghandlere mandag den 8. marts.

Foredrag: Fra tjenestepige til historisk aktivist

Der er rig mulighed for at fejre kampdagen, selvom det meste foregår digitalt. Vil du have det historiske aspekt med, kan du mandag starte dagen i selskab med Arbejdermuseet, der inviterer til et digitalt foredrag om heltinden Marie Christensen, som gennem hele livet kæmpede for tjenestepigers og kvinders rettigheder i det danske samfund.

Foredraget kan livestreames gratis på Arbejdermuseet.dk og Facebook mandag den 8. marts klokken 9.00 til 9.45.