Køb Glossiers produkter med rabat.
© Glossier

Costume Ajour: Skønhedsudsalg og fortællinger om flugt og fertilitet

Uge 24 er spækket med en masse gode begivenheder og kulturtilbud – fra gode koncerter til en flygtningefortælling og en roman om kampen for at få et barn.

Musik: Okay Kaya i Byhaven

Den norske Brookylyn-baserede musiker Kaya Wilkins sætter under kunstnernavnet Okay Kaya gang i sommerstemningen, når hun lørdag 19. juni spiller koncert i Byhaven i København.

Kaya Wilkins er lidt af et multitalent – hun er ikke blot musiker, men har også været model for blandt andre Calvin Klein og udfoldet sine skuespillerevner i gyseren Thelma. Du kender måske også Kaya fra hendes hits La Meg, Habitual Love og Mother Nature’s Bitch, der blander elementer fra blød rock, R&B og disco.

Der er fri entré til koncerten, som finder sted lørdag 19. juni klokken 19 i Byhaven på Studiestræde 52 i København.

Design: Ny pop up-butik

Fra 18. juni kan du gå på opdagelse mellem 100 unikke designobjekter, kunstværker og vintage møbler hos pop up-butikken Hedvig Goods i København.

Hedvig Goods er kurateret af fem personer, som har hver deres ekspertise inden for design og indretning. For eksempel er køkkenet på udstillingen kurateret af kok Frederik Bille Brahe, møblerne af Atelier Axo og kunsten af Peter Amby.

Bag Hedvig Goods står forsikringsselskabet Hedvig. Tegner du ét års forsikring hos Hedvig, når du besøger butikken, må du vælge et objekt fra butikken, som du får med i købet. Du kan dog også blot kigge forbi butikken for at nyde de mange smukke genstande.

Besøg Hedvig Goods på Pilestræde 35 i København fra 18. juni til 3. juli. Læs mere her.

© GLOSSIER

Skønhed: Udsalg hos Glossier

Det amerikanske skønhedsbrand Glossier kom endelig til Danmark i 2018 og har siden været en favorit i manges hudpleje- og skønhedsrutiner.

Nu kan du snart købe brandets hypede produkter som brynværktøjet Boy brow med rabat. Mandag 14. juni afholder Glossier nemlig årets første – og eneste – online udsalg, hvor du kan spare 20 procent på alle produkter på Glossiers hjemmeside og op mod 35 procent på udvalgte produkter. Rabatten vil blive fratrukket automatisk ved kassen.

Udsalget finder sted mandag 14. juni på Glossier.com.

Film: Premiere på prisvindende dokumentar

Vi er tilbage i 90’erne, og drengen Amin er lige ankommet som flygtning til en lille vestsjællandsk by uden sin familie. Den lykkelige barndom i Kabul blev pludselig erstattet af et liv på flugt som følge af borgerkrigen, der forvandlede hans hjemby til en krigszone og splittede Amins familie op.

I den animerede dokumentarfilm Flugt, som er instrueret af Jonas Poher Rasmussen, fortæller Amin om sin flugt fra Afghanistan til Danmark, der indebar menneskesmugling og gav store traumer, som Amin fortsat kæmper med i dag.

Flugt var nomineret til en pris i Cannes og har vundet prisen for Bedste udenlandske dokumentar på Sundance Film Festival, så den er i den grad et besøg i biografen værd.

'Flugt' har premiere i de danske biografer torsdag 17. juni.

© MIKKEL DAHLSTRØM

Musik: Popfest på Hotel Cecil

Med grænsesøgende popsange, kant og sjæl indtager Freja Kirk lørdag 19. juni klokken 20 Hotel Cecil i København. Freja Kirks tekster handler om at finde sig til rette i sin krop, køn og begær, hvilket blev slået fast i albummet Pussyfied i 2019, der blev hyldet af Gaffa med seks stjerner. Sidste år udgav hun EP'en Sloppy Seconds, som du også kan se frem til at nyde i Cecils intime rammer.

Billetter til koncerten koster 275 kroner og kan købes her.

Bøger: Prisen for et barn

Hvor høj en pris er man egentlig villig til at betale for at få et barn? Det spørgsmål undersøger forfatter Karen Strandbygaard i romanen Noget du ikke ved om længsel, der udkommer 15. juni.

I det psykologiske drama møder vi 32-årige Maria, som ikke kan blive gravid og går i fertilitetsbehandling med sin partner. Det forgæves forsøg på at få et barn slår sprækker i forholdet, da Maria bliver mere og mere besat af graviditeten. Det er blevet til et rørende portræt af en kvinde, der kæmper for sin krop og sine drømme.

'Noget du ikke ved om længsel' udkommer 15. juni til 249 kroner hos People's Press.