Costume-redaktionen guider: De bedste steder i Danmark

Friskfangede hummere på havnen, lange cykelture i lyngen og den bedste leverpostej i landet. Se, hvor Costume vil nyde sommeren i dejlige Danmark

Her skal Costumes redaktion nyde sommerferien © Condesa / Privat
1 / 8

Den længe ventede sommertid er over os, og selvom det er meget godt med de fire årstider og de mange højtider, er sommer i Danmark bare noget særligt.

Derfor giver Costume-redaktionen dig her vores bedste tips til, hvad du – og vi – skal bruge sommeren på herhjemme.

Velkommen til hvide strande, magiske middage, aftendukkerter, kølig vin og kokosis.

Her skal Costumes redaktion nyde sommerferien © Privat / Rikke Amtorp Christensen
2 / 8

Byens bedste brunsviger

Rikke Amtorp Christensen, chefredaktør

“Ingen sommer uden et besøg på Langeland, som har en af Danmarks smukkeste sandstrande, Ristinge. Stranden er over 10 kilometer lang, og her får du det fineste hvide sand imellem tæerne.

Har du mod på en tur til den yderste nordspids, skal du holde ind ved øens bedste slagter, Snødeslagteren i Snøde, der uden tvivl laver landets blødeste og bedste leverpostej. Nyd den sammen med Lohalsbagerens hjemmebagte rugbrød med tranebær og hasselnødder, og har du mere appetit, så tag et stykke af deres tynde brunsviger med ydende sukkerknas med også – det er det rene svir. Velbekomme.”

Snødevej 114.

Kølig rosé og aftensol © Condesa
3 / 8

Kølig rosé og aftensol

Marie Alkestrup, skønhedsredaktør

“Mine veninder og jeg skal på vores årlige kanalrundfart-tur med kolde øl til. Vi kalder det vores turist i Danmark-dag, og efter sejlturen ender vi altid på restauranten Condesa, der ligger langs kanalerne, med kølig rosé, tacos og aftensol.”

Ved Stranden 18, Condesa.dk.

Hjem til Aarhus © PR
4 / 8

Hjem til Aarhus

Liv Schmidt, artdirector

“Når jeg skal hjem til Aarhus, skal jeg helt sikkert et smut forbi La Cabra kaffe i Graven og drikke en kaffe i solen – det er verdens bedste kaffe – også deres iskaffe-version. Jeg skal også spise masser af kokosis hos Dolce Vita på Trøjborg sammen med min far eller en veninde.”

La Cabra kaffe, Graven 20, Lacabra.dkog Dolce Vita is, Tordenskjoldsgade 81, Dolcevitais.dk.

Strandstole i byen

Amira Høg Daimar, digital redaktør

“Sidste sommer åbnede den fantastiske pop op-bar Baby Baby Bar på Refshaleøen i København, hvor man kunne nyde sine drinks i gule og hvidstribede strandstole med udsigt over vandet.

Heldigvis åbner baren igen denne sommer, og der vil jeg tilbringe så mange lune sommeraftener, som det danske vejr tillader.”

Refshalevej 151.

Gåtur © Privat / Camilla Thers Larsson
5 / 8

Gåtur

Camilla Thers Larsson, moderedaktør

“En af mine faste rutiner er tidlige og laaaange morgenture på stranden i Hornbæk. Uanset vejr. Måske hører jeg en podcast. Måske taler jeg med min mor, søster eller veninde. Måske tager jeg en dukkert på vejen.

Finder jeg en musling eller en sten, kommer den i lommen. Måske sætter jeg mig på en bænk og kigger over på Kullen hinsidan.”

Fiskefrikadeller på molen © Privat / Kristine Halken
6 / 8

Fiskefrikadeller på molen

Kristine Halken, stylingredaktør

“Da jeg var barn, holdt vi ofte sommerferie i Gilleleje, hvor min farfar har bygget et lille træsommerhus. Derfor glæder jeg mig til at køre nordpå med min kæreste og ende i Gilleleje Havn, hvor der skal spises fiskefrikadeller med pomfritter og masser af remoulade fra Adamsens Fisk i solen.”

Havnen 2, Adamsensfisk.dk.

Dans natten væk på Anholt

Anne Merete Thorstensen, digital assistent

“På Anholt er strandene hvide, hvidvinen kølig, og kutterne sælger friskfangede hummere hver morgen.

Jeg vil cykle på de bilfri veje, gå ture på stranden og danse natten væk på Molevitten på havnen.”

Helemolevitten.dk.

Til lyden af bølgerne © Privat
7 / 8

Til lyden af bølgerne

Laura Marie Kragelund, digital assistent

“Jeg har to gange tilbragt en uges sommerferie på campingpladsen i Hvide Sande ved Vesterhavet og drømmer om at komme tilbage.

Den ligger lige bag klitterne, så man er helt tæt på havet, og er virkelig et dejligt sted, hvis man er til frisk luft, lange, lange cykel- ture igennem lyngen, friske rødspætter med persillesovs på havnen og hyldeblomst-is fra kiosken på campingpladsen – og hvem er ikke det?”

Hvide Sande Camping, Karen Brands Vej 70, Hvidesandecamping.dk.

Solskinstimer på Bornholm © Privat / Marie Vidø
8 / 8

Solskinstimer på Bornholm

Marie Vidø, redaktionschef

“Jeg håber, at ferien fører mig til Bornholm, hvor jeg har tilbragt mange af min barndoms somre.

Jeg vil løbe tur langs klipperne på stien fra Årsdale til havnen i Svaneke og tilbage igen – og hoppe i havet bag ved de hvide klitter på stranden i Boderne.”

H.C. Andersen i Humlebæk

Olivia Nepper Winther, journalist

“For mig findes der ikke noget mere sommerligt end gåturen hjem til mine forældre langs vandet og de gamle fiskerhuse i Gammel Humlebæk. Med udsigt over Øresund ligger rækken af de fineste stråtagsbelagte bindingsværkshuse med blomstrende stokroser i bedene og Dannebrog i flagstængerne.

Hvis man ikke lige skal besøge mine forældre, er turen også oplagt at tage i forbindelse med et besøg på Louisiana. Det er bare at følge vejen til højre efter museet og kirken – og du er sikret ren H.C. Andersen-sommeridyl.”

Friskbagte morgenboller

Marie Heyman, assisterende moderedaktør

“Jeg glæder mig til sommermorgenerne i mine forældres nye sommerhus i Tisvilde. Det har været under renovering de sidste mange måneder, så det bliver dejligt endelig at nyde samværet deroppe.

Især glæder jeg mig til at cykle ned til vandet om morgenen med min far og starte dagen med en dukkert og bagefter smutte forbi Tisvildes nye bager, Brød&Vin, og købe morgenbrød. Det er absolut min favoritbager – især deres morgenboller er et must, når jeg er i Tisvilde.”

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF