Costumes podcast-redaktør: “Jeg satte den på – og hørte alle afsnit i træk”

Mangler du en god podcast til dine næste gå- eller løbeture? Costumes podcast-redaktør, Marie Vidø, anbefaler nogle af sine favoritter.

Generationen

“Det var lidt tilfældigt, at jeg faldt over Babak Vakilis Generationen. Den poppede bare op på min DR Lyd-app en dag omkring dens premiere. Jeg satte den på – og hørte alle afsnit i træk. Det er en af de smukkeste og mest velproducerede podcasts, jeg har hørt. Den er både vigtig indholdsmæssigt og er fantastisk poetisk i sin form og sit sprog, hvor rap, rim og rytme møder fortælling og interview. Podcasten er både dokumentar og fiktion og handler om identitet, tilhørsforhold, politik og hiphop. Hvad har formet Vakilis generation? Hvad karakteriserede deres ungdom? Hvad har hiphop betydet for dem og deres stemme? Og hvad med politikernes ansvar?

Da jeg efterfølgende erfarede, at Babak Vakili har været med til at lave en af mine andre yndlingspodcasts, DR's Den nye stil om dansk raps historie, gav det hele mening.”

Hør 'Generationen' her.

Generationen
© DR

To The Moon, Honey

“Det er syv år siden, jeg fødte min datter. Alligevel elsker jeg stadigvæk at lytte til To The Moon, Honeys efterfødselssamtaler. I hvert afsnit fortæller en kvinde om sin fødsel til enten Liv eller Bea fra To The Moon, Honey og den helt igennem fantastiske jordmoder Tilde Bøgild. For mig handler podcasten rigtigt meget om sammenhold mellem kvinder, fordi den skaber et rum, hvor kvinden, der fortæller sin historie, bliver set og hørt, og som lytter lever jeg med hende. Omsorgen fra Tilde sender varmestråler ud igennem min iPhones højttaler. Det er jo sådan, vi kvinder skal støtte hinanden i alt muligt i det her liv.”

Hør 'To the Moon, Honey' her.

Mit bedste råd

“Der er mange gode ting ved mit job. En af dem er, at jeg hver måned sparrer med vores podcastvært Olivia Nepper Winther om, hvilken kvinde der skal give sit bedste råd videre i vores podcast Mit bedste råd. I det nyeste afsnit fortæller Naima Yasin om at springe ud på dybt vand ved at sige sit job op uden at have et nyt ventende bagefter. Du kan også lytte til tidligere afsnit med blandt andre kloge Sisse Sejr-Nørgaard, der opfordrer til, at du siger nej, hvis der er noget, du ikke har lyst til – uanset hvad omverdenen måtte mene om den sag.”

Hør 'Mit bedste råd' her.

Mit bedste råd
© Acast

På bagsædet med Hav og Kamal

“Nej, nej, nej! Det var sådan cirka det, jeg tænkte, da jeg for nylig læste på Instagram, at Hav og Kamal har cruiset deres sidste tur, hvor vi andre er med på en lytter. Deres podcast På bagsædet med Hav og Kamal stopper. Jeg bliver ALTID i godt humør, når jeg lytter til Hav og Kamal vende livet og spille urban musik fra hele verden, så kender du ikke På bagsædet, synes jeg, du skal skynde dig ind og høre samtlige afsnit. Imens venter jeg på, at de to offentliggør, hvad de så finder på. For de har heldigvis lovet, at vi ikke har hørt den sidste podcast fra dem.”

Hør 'På bagsædet med Hav og Kamal' her.

Ibyens kærlighedsbrevkasse

“Når jeg igen igen står i køkkenet og smører min datters madpakke eller tager endnu en opvask, er der ikke noget bedre end at gøre det til Ibyens kærlighedsbrevkasse – en slags pop up-podcast, hvor Ibyens brevkasse bevæger sig fra Politikens sider til dine øregange, for eksempel her omkring juletid. I podcasten hjælper vært og brevkasseredaktør Felix Thorsen Katzenelson sammen med et kyndigt kærlighedspanel spørgernes julehjerter på vej. For eksempel når Eva Eistrup og Clara Mendes giver deres bud på, hvordan en spørger, der har forelsket sig i sin bedste ven, skal forholde sig til den situation.”

Hør 'Ibyens kærlighedsbrevkasse' her.