© PANDURO

De 6 bedste aktiviteter til din påskeferie

Selvom denne påskeferie måske ikke er spækket med påskefrokoster, er der stadig masser af sjove ting, du kan lave. Vi har samlet de seks bedste aktiviteter, der garanterer, at du ikke kommer til at kede dig derhjemme.

En tur i Tivoli

Tag familien, kæresten eller veninden med på en hyggelig tur til Tivoli, hvor haven vil være pyntet op til påske med flere end 27.000 påskeliljer og velduftende hyacinter. Du kan møde bløde påskelam, se på farverige påskeæg og nyde en varm kop to go-kakao. Påske i Tivoli kan opleves fra den 27. marts og frem til den 5. april.

Book tid til dit besøg på Tivoli.dk, og husk at medbringe en negativ corona-test. Læs mere om forholdsreglerne her.

Dyrk yoga med Absalon Radio

Folkehuset Absalon har under lockdownen startet deres egen radio, så du kan følge med i alle de arrangementer, de normalt ville have afholdt i den gamle kirke på Vesterbro.

Hver morgen klokken 8 kan du tænde for Absalon Radio og få strakt kroppen godt igennem med Joséfine Renard, som guider dig gennem en times morgenyoga. Det eneste, du skal bruge, er en yogamåtte og lidt gulvplads. Hvis du gerne vil have mulighed for at sove længe i din påskeferie, kan du også deltage i yogatimen klokken 15.

Lyt til Absalon Radio her.

Håndplukket til dig

Know your bro: gåruter i brokvartererne

Med appen Know your bro kan du finde adskillige gode gåruter rundt i Københavns brokvarterer. Appen tager udgangspunkt i din lokation og guider dig til alle stederne i den pågældende bydel, der er værd at se.

Gåruterne på Nørrebro, Vesterbro og Amagerbro tager cirka 2-3 timer at gennemføre, så det er en perfekt måde at få noget frisk luft og samtidig se byen og opdage nye områder på – og så er det hyggeligt, uanset om man i forvejen bor i et af brokvartererne, eller om man kommer udefra og gerne vil lære København lidt bedre at kende.

Læs mere om ruterne her og hent appen 'Know your bro' i App Store eller Google Play.

Slip kreativiteten løs med gækkebreve og æggepustning

Selvom påsken igen i år bliver en smule anderledes end normalt, kan vi stadig godt hygge om de gamle påsketraditioner ved at klippe gækkebreve – enten til pynt i dit eget hjem eller til at sende en, du kender, en kærlig tanke.

Hvis du endnu ikke har fået pyntet op til påske, kan du også puste æg, som du dekorerer med crepepapir og sætter en snor i, så de kan hænges op som dekoration i et par grene eller i vinduet.

Håndplukket til dig

Tag en tur i Zoo

Landets zoologiske haver har atter åbent for besøgende på deres udendørsområder – så hvorfor ikke tage et smut forbi en af haverne i din påskeferie?

Du kan blandt andet besøge dyrene i Aalborg Zoo og deltage i quizzen Sex in the zoo, hvor zooguiderne fortæller om dyrenes forplantning, ligesom du kan bage pandekager over bål eller lade de små udgrave deres egen dinosaurusser i dinosaur-udstillingen. Du kan også aflægge Odense Zoo et besøg, hvor du kan komme helt tæt på girafferne ved selv at fodre dem. Eller hvad med et visit til Københavns Zoologiske Have, hvor du blandt andet kan opleve elefantungen Mun i elefanthuset?

NB: Der er særlige forholdsregler ved besøg i landets zoologiske haver i forbindelse med covid-19. Se åbningstiderne og læs mere om de særlige restriktioner og forholdsregler hos Zoologisk Have København, Odense Zoo og Aalborg Zoo.

Fotokonkurrence: Fang din by

Find din indre fotograf frem, og få mulighed for at få udstillet dit foto landet over.

Dansk Arkitektur Center inviterer lige nu fotoentusiaster i hele Danmark til at deltage i den årlige fotokonkurrence Fang din by. Det gælder her om at vise byen, som den tager sig ud gennem ens egne øjne, og vise, hvordan arkitektur har indflydelse på vores liv og hverdag.

For at deltage i konkurrencen skal du lægge dit billede på Instagram med hashtagget #DACfangdinby2021 eller sende dit billede og dine kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk med teksten ”Fang din by 2021 – hovedkonkurrence” i emnefeltet.

De 55 bedste fotografier bliver udstillet for offentligheden på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center til sommer samt på fem udvalgte biblioteker fordelt over hele landet.

Konkurrencen løber fra den 13. marts til den 13. maj 2021. Fotograferne bag de udvalgte fotos og vinderne af 1., 2. og 3. præmien får direkte besked i uge 21. Læs mere om konkurrencen her.