
De værste økonomiske fejl, vi begår i tyverne
Livet på den anden side af SU'en er kompliceret. Vi guider dig sikkert igennem tyvernes økonomiske kriser
AfVi går i skole fra vi er seks år gamle, men privatøkonomi er ikke en del af pensum. Resultatet af den manglende økonomiske indsigt er ofte, at når vi kommer ud på den anden side af uddannelsessystemet, mangler vi viden om, hvordan vi skal betale regninger og generelt styre vores økonomi.
Der er især fem økonomiske fejl, som unge i tyverne begår, når vi står på egne ben og skal kontrollere vores finanser. Heldigvis findes en masse gode råd til, hvordan disse fejl kan fikses.
Læs med, når vi guider dig sikkert igennem tyvernes økonomiske krise.
Fejl 1: For høj husleje
Det anbefales, at vi bruger cirka 30 procent af vores indkomst på husleje. Det kan være svært at overholde i Danmark – især hvis man gerne vil bo i en af de større byer. Selvom de fleste drømmer om mange kvadratmeter og højt til loftet, er det en god idé at vente med drømmeboligen til din økonomi er stabil og løn stigende. Og der er faktisk også mange fordele ved at bo i en lille lejlighed.
Fejl 2: Ingen pensionsopsparing
Mange nedprioriterer pensionsopsparing i tyverne, da pensionsalderen ligger alt for langt ude i fremtiden. Men jo tidligere du går igang med at spare op, desto flere penge har du til rejser, et sommerhus eller den båd, du altid har drømt om.