© Instagram / @gklive

Denne sommer skal du drikke blå vin

Rosé er lyserød, rødvin er mørkerød, hvidvin er hvid, og den nye vin er ... blå?

Roser er røde og din nye yndlingsvin er blå!

Rødvin, rosé, hvidvin – du har sikkert smagt det hele og mener selv, du har ret godt styr på de forskellige typer vin, der findes på markedet. Eller har du?

Der er en ny vin i byen, og den er intet mindre end blå!

Gik, som er navnet på virksomheden bag den nye, søde og blå vin, har lavet deres unikke vin ud fra en blanding af af røde og hvide druer fra vingårde nær León, en spansk by nord for Madrid.

I'm blue

Den nye vintypes blå farve stammer fra anthocyanin, et pigment fundet i vindruernes skin. Det skriver Purewow.com. Desuden har Gik tilføjet frugtfarve og et sødemiddel – uden kalorier – til vinen.

Lige nu er vinen kun til salg i Spanien, men det er, ifølge Purewow.com, planlagt, at den søde, blå vin skal ramme det europæiske marked denne sommer. Det betyder altså, at du om ganske kort tid kan byde tøserne på et glas køligt blåvin (eller måske blåsé?) på altanen eller i haven.

Vi glæder os i hvert fald til at smage den blå drik! Besøg Giks hjemmeside her for at læse mere eller smut forbi virksomhedens Instagram, @giklive, hvor du kan se flere stemningsbilleder med den nye, blå vin i centrum.