Hvad kan man forvente at få i bageriet?
"Jeg kommer til at have et klassisk udgangspunkt, og så skal der selvfølgelig også være plads til leg indimellem. Du skal kunne få dine basiselementer, så der kommer selvfølgelig til at være surdejsbrød, rugbrød og en bolle med ost og smør. Vi kommer til at starte op med fire-fem forskellige slags wienerbrød, og ellers holder vi det til et relativt snævert sortiment.
Som kok kan jeg godt lide at lege lidt med smagene i forhold til de klassiske bagere, og der kommer helt klart til at være noget kreativt bagværk, man ikke kan få andre steder.
På de nye gourmet-bagerier rundt omkring er det meget nyfortolkninger af klassikerne, der bliver eksperimenteret med. Man ser lakrids, dild og stikkelsbær i meget bagværk i dag, men helt ærligt, så er der altså ikke nogen, der gider at have dild-olie på deres spandauer.
Jeg elsker at kigge på en tebirkes og finde ud af, hvordan jeg får den til at blive helt vanvittig lækker. Klassikerne fortjener at blive smagt, når de er lavet ordentligt, og jeg tror, at folk bedre og bedre kan forstå, hvordan kvalitet og pris hænger sammen. Det er jo røv-afhængighedsskabende lige pludselig at smage godt brød."
Du finder Bageriet Benji på Fælledvej 23, 2200 København N.