Læse bøger: Derfor er de, som læser, meget sødere
© Anna Stokland

Derfor er de, som læser, meget sødere

Er du en læsehest, eller kender du én, som er? Det viser sig at være en glimrende tidsinvestering at læse mange bøger – læsning gør dig nemlig mere vellidt

Sommeren nærmer sig, og den medbringer (forhåbentlig) lange solskinsdage og mange timer på solsengen, stranden eller terrassen. Og når man ligger dér, hvad er så bedre end en underholdende bog? Hvis du er vant til at læse, så kender du udemærket til den sitrende glæde ved at koble af og vende side efter side i en spændende bog. Og nu er der endnu en god grund til at give sig i kast med en god bog denne sommer: Det viser sig nemlig, at de, der læser, ofte er meget vellidte.

Det viser en undersøgelse fra Kingston University, hvor 123 deltagere først blev spurgt, om de foretrak at læse bøger, se TV eller gå i teatret. Dernæst testede man deltagernes interpersonelle færdigheder og kommunikationsevner. Resultaterne viste, at bogormene var de mest empatiske blandt testpersonerne.

Hvis undersøgelsens resultater giver dig mod på at give dig i kast med en god bog, skal du ikke gå efter den tunge biografi – fiktion medfører nemlig en særligt positiv effekt:

“Især fiktiv læsning og komedie kan være nøglen til at styrke folks empatiske evner,” konkluderer forskerne ved British Psychological Society.

Mangler du inspiration til, hvilken bog du skal læse? Så se mere her.

ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF