Derfor skal du forbi kunstmuseet Aros meget snart

Kunsten taler for sig selv, men museet har endnu mere at byde på.

Aros er pænt stort, og udover den ikoniske 4,5 meter store Boy installation (skabt af den australske kunstner Ron Mueck) der har fået sit navn på museets etageoversigt, er den permanente udstilling Far from Home i den grad også værd at opleve. Her er værker af en håndfuld relevante nutidige kunstnere – og de begavede observationer og tanker fra kulturpersonligheder som blandt andet Børsen-redaktør Chris Pedersen, sætter tankerne i gang. Lige nu og frem til 15. januar 2023 kan du desuden opleve udstillingen Sten-Saks-Papir, der er et modigt mix af H.C.Andersens papirklip, Christian Lemmerz' gennemdolkede voksdukker og hypet neonkunst.

3 (ekstra) gode grunde til at du skal opleve Aros Kunstmuseum:

  • Caféen/orangeriet er virkelig godt og priserne er virkelig gode også. Kom inden kl. 12 og prøv brunchen med skøn cremet skyr, økologisk æg og andre godbidder til 135 kr.

  • Du kan nemt blive positivt overrasket - da vi var forbi sendte P4 live fra tagterrassen og det betød, at Tobias Rahim og band spillede en fantastisk lille minikoncert kl. 11 om formiddagen. Tjek programmet på Aros' hjemmeside hvis du gerne vil orienteres om potentielle overraskelser.

  • Museumsbutikken. I disse tider hvor unikke specialbutikker drukner i landsdækkende kæder, er museumsbutikker nærmest balsam for sjælen. Her kan du typisk finde håndplukkede, lokale sager du ikke vidste, du manglede. Aros' shop byder på et glimrende mix af superfine glas, hårspænder, plakater og bøger om niche emner, du får lyst til at læse. Således kom jeg hjem med en bog om, hvordan jeg laver den perfekte negroni. Skål.