Designerens oase

Restaurant Zeleste er favoritten, når Mathilde Sommer – designeren bag brandet MEOTINE – har brug for et pusterum og kreativ inspiration. Her fortæller hun hvorfor

Kreativt arbejde bliver ofte bedre, når der også er tid til at slappe af, tanke op og nyde nuet – ikke mindst i smukke omgivelser. Sådan et sted er Restaurant Zeleste i Store Strandstræde i København for den 24-årige danske designer, Mathilde Sommer, der er kendt for sine smukke jakker og frakker af pels og læder.

“Jeg er så heldig, at min egen butik ligger lige over for Zeleste, derfor krydser jeg ofte gaden for at koble og drikke en kaffe eller lignende. Faktisk har jeg opdaget, at det sjovt nok er i pauserne, at jeg får mine allerbedste idéer.”

Kunsten at holde pause

Mathilde er takket været Zeleste blevet ekstra opmærksom på at huske de små "mellemrum" i dagligdagen som selvstændig, og dem finder hun især i restaurantens gårdhave.

“Det er mit lille åndehul. Der er en fantastisk hyggelig og rolig stemning. Om sommeren er det ret fedt med den åbne himmel, men hvis det regner eller er lidt småkoldt, bliver der overdækket og tændt op i den rustikke udendørspejs – man kan sidde der året rundt”.

BLOGGER'S PARADISE. Gårdhaven hos Restaurant Zeleste er en af de mest instagrammede baggårde i København. Absolut besøget værd, hvis du er kræsen med de omgivelser, du tager selfies i.

LÆKRE DETALJER. Pejsevarme, stearinlys og et blød dæmpet belysning. Det er en del af den skønne atmosfære på Restaurant Zeleste, der tiltrækker designer Mathilde Sommer.

UPSTAIRS. Udsigt fra Zeleste til shoppingkvarteret ved Store Strandstræde, hvor du finder eksklusive butikker i charmerende omgivelser – et hyggeligt smørhul midt i hjertet af København.

Zelestes tilbagelænede stemning

Selvom designeren tit går på Zeleste med sine ansatte for at spise frokost fra stedets internationale køkken, elsker hun også at være der i eget selskab. Som hun forklarer:

“Jeg kan jo godt lide at se på mennesker, for der kommer mange inspirerende typer på Zeleste – også fra udlandet. Der er noget elegant tilbagelænet over stemningen, og så elsker jeg også bare at sidde i solen ved et af vinduerne og følge med i gadens shoppingliv”.

TIP! Zelestes gårdhave har åbent hele året. Om sommeren bliver weekenden skudt igang med lækre drinks til billige priser hver fredag. Følg med i flere events på Zeleste.dk/aktuelt.