© Anders Sune Berg © Ny Carlsberg Glyptotek

Disse udstillinger kan du opleve denne sommer

Denne sommer er spækfuld af enestående udstillinger. Vi har samlet et udpluk af de udstillinger, vi glæder os til at opleve lige her.

Copenhagen Contemporary: Yet, It Moves!

Navnet røber et langt stykke ad vejen grundpræmisserne for udstillingen. Den sætter nemlig fokus på bevægelse som fænomen.

Udstillingens kunstnere er Ryoji Ikeda, Jakob Kudsk Steensen, Jenna Sutela, Ligia Bouton, Helene Nymann, Nina Nowak, Jens Settergren, Black Quantum Futurism, Cecilia Bengolea, Cecilie Waagner Falkenstrøm og Nora Turato.

Tilsammen skaber de rammerne for et møde mellem kunsten og videnskaben, hvilket illustreres gennem store videoprojektioner med tilhørende lyd.

Den storslåede udstilling spiller på hele sanseapperatet gennem de forskellige installationer, der udgør fremstillingen.

Udstillingen er skabt i samarbejde med disse videnskabelige forskningspartnere:

  • DARK, Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet
  • Arts at CERN i Genève
  • Interacting Minds Centre ved Aarhus Universitet
  • ModLab (Digital Humanities Laboratory) ved University of California i Davis.

Læs mere om udstillingen lige her.

© Copenhagen Contemporary

GL STRAND: Stor soloudstilling med Tabaimo

På GL STRAND kan du i skrivende stund opleve en stor soloudstilling fra den japanske kunstner, Tabaimo. Hendes kunst læner sig op ad hendes egen generations ståsted og forsøg på at navigere mellem samtidens barske realiteter og de eksisterende traditionsbundne værdier i Japan. Udstillingen Tabaimo Nest udforsker det moderne liv i Japan samt grænserne mellem det offentlige og det private rum.

Det er både et besøg værd for kendere, og for de der ikke allerede har stiftet bekendtskab med Tabaimo. Udstillingen rummer fem totalinstallationer af videoværker, malerier og tegninger, og det visuelle univers bevæger sig et sted mellem det virkelige og det surrealistiske. Desuden har Tabaimo skabt et værk direkte på væggene i GL STRAND.

Udstillingen er skabt af kunstneren i samarbejde med chefkurator på GL STRAND, Anne Kielgast.

Læs mere om udstillingen lige her.

© Tabaimo, haunted house, 2003, Video installation. © Tabaimo. Collection Fondation Cartier pour l’art contemporain. Foto Patrick Gries

ARoS: Udstilling med Annette Messager

ARoS præsenterer i øjeblikket udstillingen Désirs Désordonnés af den internationalt anerkendte franske kunstner, Annette Messager. Det er Messagers første udstilling i Danmark, og den giver indblik i hendes surrealistiske og feministiske visuelle univers.

Erindringer og minder fungerer som katalysator for Messagers inspiration. Messagers stilart har referencer til kunstneriske bevægelser såsom surrealismen, dadaismen, det groteske og absurde samt det magiske.

Det vil både være muligt at se Messagers større og kendte værker samt hendes hidtil usete værker.

Læs mere om udstillingen lige her .

© Aros PR

Frederiksborg: Magiske lofter

Magiske lofter åbner først dørene 22 dage efter sommerens officielle ophør. Dog vil vi trods alt slå et slag for udstillingen i denne artikel.

Udstillingen er udformet som en audiovisuel installation, og den giver indblik i de storslåede nationalromantiske renæssancelofters tilhørende historier, nationale myter og græske mytologi. Det vil blandt andet være muligt at opleve Tycho Brahes himmelkuppel blive levende, når lyset får kroppe og dyr til at bevæge sig rundt på magisk vis.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot har senest slået dørene op for fotojournalist, Marie Halds, særudstilling, der sætter fokus på skønhedsidealer, kropsaktivisme, sårbarhed og stigmatisering gennem et omfattende portrætgalleri. Denne udstilling anbefaler vi også, at du når at se, inden den nyeste udstilling Magiske Lofter åbner.

Magiske Lofter kan opleves fra 22. september til 14. januar.

Læs mere om Magiske Lofter lige her.

SMK: Udstilling med Jessie Kleemann

I sensommeren og efteråret kan du opleve Jessie Kleemanns soloudstilling, der for første gang præsenteres på et dansk museum. Hun har i størstedelen af sit liv rejst mellem Grønland (Kalaallit Nunaat), hvor hun er født, og Danmark, hvor hun bor og arbejder i dag.

Gennem kunsten afsøger hun komplekse relationer og udvekslinger mellem kulturer. Formålet er at undersøge hvordan den grønlandske identitet og tradition forandrer sig over tid – både med øje for kroppen, landet og sproget.

Udstilling kan opleves på SMK fra 24. august til 26. november 2023.

Læs mere om udstillingen lige her.

Jessie Kleemann: Running Time, 2023. Photo: Christian Brems
© Christian Brems

Glyptoteket: Bag Facaden

Du har sikkert besøgt den betagende bygning for at betragte den imponerende arkitektur og deres overvældende samling af kunstværker, antikke skulpturer og arkæologiske genstande.

Men har du nogensinde funderet over historien bag Glyptotekets største værk, som i virkeligheden er bygningens særprægede arkitektur? Det har du nu muligheden for, da Glyptoteket har slået dørene op for deres aktuelle særudstilling: Bag Facaden.

Læs mere om udstillingen lige her.