Emnet kom op, da jeg forleden berettede om mit livs bedste pizza til en veninde. En pizza, jeg vel og mærke ikke kunne spise op, fordi 1) burrataen oven på pizzaen vejede mere end min samlede kropsvægt, og 2) jeg havde taget mine nye, stramme jeans uden stretch på, som egentlig passer mig bedst, når jeg står ret op og koncentrerer mig om ikke at trække vejret for dybt.
“Men jeg kunne jo ikke rigtig bede om en doggybag,” sagde jeg grinende som afslutning på min historie.
En kommentar, der blev krediteret med et uforstående udtryk i min venindes ansigt.
Siden har jeg prøvet doggybag-dilemmaet af på venner, familie og kollegaer, og resultatet står klart: Der er en skarp opdeling mellem dem, der gladeligt tager resterne fra deres middag med hjem, og så dem, der hellere løber nøgne ned ad Strøget end at bede tjeneren om at pakke deres overskydende mad ned i en to go-boks.
Jeg er ikke alene
Lad mig gøre det klart: Der findes ikke ét eneste godt argument for ikke at bede om en doggybag. Madspild er et kæmpe problem, og i Danmark alene genererer vi omkring 700.000 tons af slagens om året. Restauranter og storkøkkener står for næsten ti procent heraf. Det er ikke bare spild af penge for den enkelte – det er også en stor belastning for miljøet og klimaet. Samtidig burde det ikke røre mig det fjerneste, hvad jeg eller andre gør med vores rester. Man har jo betalt for maden – så kan man vel lige så godt tage den med hjem, som tjeneren kan smide den ud i den nærmeste skraldespand.