© NRK

“Du burde se ud som Noora eller spise som Vilde”

Ina Svenningdal, der spiller Jente-Chris i successerien Skam, fortæller ærligt om forholdet til sin krop

Den 21-årige skuespillerinde Ina Svenningdal er bedst kendt for sin rolle som Chris i successerien Skam. På skærmen er Ina helt sin egen og fuldstændig upåvirket af omverdenen, men virkeligheden er en lidt anden.

“Jeg er ligesom Chris, fordi jeg er konfliktsky. Og så er jeg ligesom Chris, fordi vi ser ens ud. Derfor gør det ondt at få en del beskeder på grund af, hvordan jeg ser ud i tv-serien. Altså om hendes krop, som jo er min krop,” fortæller Ina i en video for SVT Edit, og fortsætter:

“Jeg har fået beskeder som: ‘Du burde se mere ud som Noora, eller spise som Vilde’. Det bliver man jo ked af.”

Ina Svenningdal fortæller videre, at de ondskabsfulde beskeder påvirker hende i en sådan grad, at hendes selvværd svækkes:

“Jeg har altid godt vidst, at jeg brugte en større tøjstørrelse end mange andre, men jeg hviler i mig selv. Men de her beskeder får mig da til at tænke tanker, som jeg aldrig har tænkt før. Om jeg burde ændre mig selv,” siger Ina, som dog afslutter med at opfordre til, at der skal være plads til forskellighed:

“Jeg trives i den krop, jeg har nu. Og jeg trives med mig selv. Hvorfor skal man være som alle andre? Det er da kedeligt.”