© Gossip Girl

Eksperternes råd: Så meget skal du bruge på dit bryllup

Brylluppet markerer starten på jeres ægteskab, og der skal ikke spares på noget – eller skal der?

Det er dit livs fest, dagen over dem alle, og (forhåbentlig) den eneste dag af slagsen, du kommer til at opleve. Din bryllupsdag. Der skal være blomster, live musik, gourmetmad, alkohol i stride strømme, og der skal ikke mangle noget. Men brylluppet er jo kun starten på resten af livet sammen, og det skal der også være råd til.

Vi har det med at undervurdere omkostningerne ved bryllupsfester, og det kan være svært at regne ud, hvor meget du skal spare sammen. Få fire af eksperternes regler for, hvor meget du skal spendere på dit bryllup for også at have råd til det, der kommer efter: ægteskabet.

1. Brug et beløb, der ikke stresser dig

Der er mange måder at begrænse et bryllup på: mad, alkohol og antal gæster. Selvom dit bryllup er en engangsforestilling, betyder det ikke, at du skal bruge flere penge, end du har. Husk, at det også skal være en sjov dag, og penge skal ikke være en stressfaktor.### 2. Tænk på, hvad der kommer efter bryllupsdagen

Brylluppet er blot begyndelsen på et langt liv sammen. Et liv, der blandt andet indeholder hus, familie, rejser og pension. Tænk jeres liv sammen igennem, når I planlægger budgettet for jeres bryllup.

3. Få regnskabet til at gå op

Regn ud, hvor mange penge, du kan forvente at modtage i gave fra dine gæster, og få det til at passe med dine udgifter. Derved undgår du at sidde i alt for stor gæld efter brylluppet. Lad os sige, at du modtager 450 kroner fra hver gæst. Tag din gæsteliste, træk ti procent fra i antal, og gang dette tal med 450 kroner. Resultatet giver dig en fornemmelse af, hvor meget du kan forvente at modtage i gave og sætter derved budgettet for dit bryllup.### 4. Brug kun, hvad du har

Uanset hvem der betaler gildet, skal brylluppet ikke koste mere, end der er råd til. Hvis det er nødvendigt at bruge af din pensionsopsparing eller din kassekredit, er dit budget for stort. Hvis du ønsker et bud på, hvor meget dit drømmebryllup vil koste, kan du beregne prisen på Ikanobank.dk.