Emma Watson: “Jeg kunne ikke leve op til det"

Den smukke skuespillerinde Emma Watson har ben i næsen, men selv hun har også været en usikker teenager. Læs hendes beretning her

Emma Watson er muligvis det perfekte eksempel på en smuk, ung kvinde, som har benene solidt plantet på jorden og har en hel del imellem ørerne.

Men selvom du måske misunder hende for sit umiddelbart perfekte liv, er der altid en bagside af medaljen.

Den unge brite, hvis transformation fra lille pige til ung og stærk kvinde har været til offentlig skue for hele verden, har ligesom mange af os andre oplevet op- og nedture ved at vokse op.

For der er nok ikke nogen af os, som kan benægte at have kæmpet mod de uundgåelige usikkerheder og kropsskrupler, som hører med til at være teenager.

Men ikke nok med det, så er Emma Watsons liv ulig alle os andres, hun har nemlig været en offentlig person siden hun stadig bare var et barn, og spotlyset har altid hvilet på hende, uanset om hun ønskede det eller ej.

"Jeg kunne ikke leve op til det"

Det er derfor ikke så underligt, at den smukke skuespillerinde, ligesom så mange af os andre, havde det svært med sig selv og sit selvværd.

Emma Watson har for nyligt åbnet op om netop dette emne i et interview med Esquire UK, og fortalt hvor svært hun rent faktisk havde det, da hun var i starten af tyverne:

“Som 21-årig var jeg fyldt med usikkerhed og selvkritik. Jeg opdagede, at det var fordi, jeg ikke kunne forene mig med mig selv på forsiden af alle de magasiner. At sammenligne mig selv med hvordan jeg ser ud, når jeg har gennemgået en hel dag i makeuppen og er blevet stylet, og når jeg er i mit normale liv, er bare … Jeg kunne ikke leve op til det.”

Følelsen af ikke at være tilstrækkelig er altså ikke ukendt for den ellers perfekte unge kvinde, og måske er det netop derfor, hun i dag er så følsom og eftertænksom, som hun er.

Feminist med stort F

Emma Watson er dog ikke kun kendt for sin skuespillerkarriere, som især er præget af rollen som Hermione Granger i Harry Potter-filmene, hun er også en af tidens største kvindelige forbilleder.

En af hendes helt store missioner her i livet er nemlig at sætte en stopper for kønsdiskrimination, og det er ikke mindst derfor, at vi ikke kan lade være med at blive så inspireret af hende.

Måske er Emma Watsons arbejde med sit personlige selvværd endda en af grundende til, at hun i dag er så modig og motiveret i sin sag. Hendes selvtilid er nemlig vendt tilbage, og heldigvis for det:

“Og ironisk nok, har det kun gjort mig mere smuk og mere sikker på mig selv, at jeg ikke længere render rundt med den angst mere”.

Så i stedet for at se på Emma Watson med den genkendelige og stikkende følese af misundelse, burde vi nok allesammen bruge tiden på se indad og tage ved lære af hendes store mod og ærlighed.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!