© FREJA WEWER

Er dette begreb 2021's svar på 'hygge'?

På med vandreskoene og det praktiske tøj. Denne tendens har gjort sit indtog i både vores fritid og garderober.

Selv om det er vinter, vådt og koldt, holder det os ikke fra at søge ud i naturen, når vi skal have et pusterum og en pause fra alle skærmene, der fylder i vores hverdag.

Særligt under Corona-pandemien, hvor vi har brugt flere timer indendørs end nogensinde før, er tid under den åbne himmel kun blevet mere tiltrængt. Endda i en sådan grad, at medier som National Geographic har spået, at vores søgen mod de udendørs oplevelser ligefrem vil blive 2021's svar på det hypede danske begreb 'hygge' – nemlig det oprindeligt norske begreb 'friluftsliv'.

Håndplukket til dig

Håndplukket til dig

'Hygge' blev ellers et verdenskendt begreb i midten af 2010'erne og blev dengang beskrevet af flere internationale medier som The New Yorker og CNN som en betegnelse for den særlige stemning, der opstår, når man for eksempel tænder ild i pejsen, laver sig en varm kop kakao og ser en god film med en, man har kær.

Men ifølge National Geographic og andre medier som Vouge er det altså ikke længere 'hygge', men udendørsaktiviteter som en frisk gåtur i den lokale park, løbeture i skoven, lange vandreture eller selv havearbejde, som nu giver os energi til at komme igennem de kolde og mørke måneder – noget, der bliver beskrevet som en særegen vane for beboerne i de skandinaviske lande.

En omgang frisk luft er faktisk ikke det eneste gode argument for at hoppe med på friluftsliv-bølgen – eller at fortsætte med at bruge tid udendørs, hvis du allerede nyder det. Ifølge undersøgelser fra Videnscenter for friluftsliv og naturformidling kan udendørsakvititeter nemlig have en positiv indvirkning på vores sundhed – blandt andet ved at nedsætte stressniveauet, fremme immunforsvaret og få hjernen til at slappe af.

Friluftslivet er tilsyneladende ikke kun en del af vores kultur. Også i modebilledet har vi gennem det seneste år set en orientering mod den praktiske garderobe – blandt andet med den behagelige fleece-trøje og de chunky gummistøvler, som holder fødderne tørre i al slags vejr.

Vil du også hoppe med på tendensen, har moderedaktionen fundet fire bud på cool outdoor-wear herunder. Så hvad venter du på? På med vandreskoene og den praktiske fleece, og hop ud i den smukke danske natur.

Håndplukket til dig