Fallulah efter koncert-chikane: “Hvis nogen kritiserer en gravid krop, er det dem, der er sørgelige”

Den danske sangerinde taler ud om at arbejde under sin graviditet trods udfordringer – og om sin nye single, Strange World

Siden sangerinden Fallulah indtog de danske hitlister med debutsinglen Out of it i 2011 har hun ikke været til at stoppe. Heller ikke, da hun for næsten ni måneder siden blev gravid.

I stedet valgte den rumænsk-danske sangerinde med det borgerlige navn Maria Apetri at fortsætte i højt tempo, og det har blandt andet resulteret i den nye single Strange World, der udkommer i dag.

Vi har taget en snak med sangerinden om at balancere graviditet og rock’n’roll.

DU HAR ARBEJDET UNDER HELE DIN GRAVIDITET, HVORDAN HAR DET VÆRET?

“Jeg har langt fra haft en uproblematisk graviditet, men mit fokus har hele tiden ligget på musikken, både med udgivelse af nyt album, turné og min deltagelse i Toppen Af Poppen.

Det var rigtig hårdt til tider, men jeg tror, at det at blive ved hjalp mig til at blive ved med at føle mig som mig selv, og så holdt det mit humør oppe at beskæftige mig med det, jeg elsker at lave. ”

HVORFOR HAR DU VALGT AT LADE OFFENTLIGHEDEN FØLGE MED HELT FREM TIL, AT DU FØDER?

“Det er en helt bevidst beslutning fra min side, at jeg ikke vil gemme mig væk. Det skete især efter en meget ubehagelig oplevelse, hvor jeg blev chikaneret af en mand under en hel koncert, jeg spillede, da jeg var var omkring seks måneder henne. Han stod helt fremme ved scenen og kommenterede højlydt på alt fra, at jeg var tyk til jeg svedte for meget. Helt absurd situation at opleve andet end respekt for, at man står der og fyrer den af, og giver publikum en god oplevelse med sine ekstra kilo og besvær. Jeg blev først virkelig ked af det og så blev jeg virkelig vred.

Man bør aldrig skammes for at se gravid ud. Det er det mest smukke og naturlige i verden. Vi kvinder kan altså lave mennesker med vores kroppe, hvor vildt er det ikke? Hvis nogen har behov for at kritisere en gravid krop, er det udelukkende et udtryk for, at det er dem, der er sørgelige. Jeg synes, det er ærgerligt at høre så mange gravide fortælle, at de ikke vil vise sig i ugerne og månederne op til, de skal føde.”

HVORDAN BLEV DU INSPIRERET TIL DIN NYE SINGLE?

“Jeg var så uheldig at brække min venstre fod her i sommerferien. Det betød en hel måned i støttestøvle og krykke, med ordre på ikke at støtte på foden overhovedet.

Jeg skulle have tiden til at gå, så fik jeg set en masse gode serier, blandt andet den fantastiske Stranger Things, som talte lige til min kærlighed for surrealistiske verdener med børn i hovedrollerne. Det gav fortællingen en fin balance af naivitet og styrke, med en fed visuel 80’er- setting der leder tankerne hen på The Goonies, E.T og Karate Kid. Er selv midt-80’er barn, og jeg blev inspireret af universet. Kort tid efter skrev jeg mit nye nummer Strange World, som en slags ode til min egen barndom og trangen man som voksen kan have til at vende tilbage til en simplere tid, når det hele føles overvældende.”

Du kan høre Fallulahs spritnye single lige her: