© The Ones2Watch

Her er den gode fests vigtigste ingrediens

En omfattende undersøgelse sætter spot på den perfekte fest. Her lister vi de vigtigste resultater, så du kan gøre kunsten efter

December er festernes tid, og hvad er en god fest uden musik? Ingenting, viser det sig.

I en omfattende undersøgelse med mere end 8.000 respondenter satte Sonos spot på musikvaner i store dele af verden – inklusiv København.

På verdensplan gjorde det sig gældende, at musik er festens absolut vigtigste ingrediens (næstefter gæsterne, selvfølgelig). Hele 85 procent af undersøgelsens respondenter svarede, at der skal være musik til en fest, mens 75 bliver hængende længere tid, hvis der spilles musik.

Endvidere har musik en positiv indflydelse på festens stemning, da de musikalske toner skruer op for flirten. 63 procent af undersøgelsens deltagende svarede nemlig, at folk bliver mere attraktive, når musikken spiller.

Og musikken får ikke bare de andre gæster til at fremstå lækre – det samme gælder for mad og drikke. 62 procent er nemlig enige om, at god musik får mad og drikke til at smage bedre.

Undersøgelsen viste desuden, at når der for alvor bliver skruet op for volumen i København rammer den 61 db. Det siger dig måske ikke umiddelbart så meget, men til sammenligning ligger New York på 72 db, Stockholm på 60 db og Paris på 75 db.

Og hvilke musikgenrer spilles for det meste i København? Billedet ser således ud:

© Sonos

Endvidere kiggede undersøgelsen på i hvor høj grad, folk danser i løbet af en festlig aften i København. Her scorede den danske hovedstad hele 90 procent, kun overgået af Paris med 100 procent, mens byer som New York, Berlin og London rangerede længere nede på listen.