© Mariah Carey / YouTube

Her er den ultimative playliste til jul

Hvis du ikke er i julehumør endnu, bliver du det stensikkert efter at have lyttet til disse juleklassikere.

Chancerne for en hvid jul er minimale, og vi står igen midt i en juletid med aflyste og/eller nedskalerede julefrokoster. Der er dog én ting, der altid kan få os i julehumør, og det er at skråle med på alle de klassiske julehits, som vi har samlet her. Er din favorit på listen?

Wham! – Last Christmas
Last Christmas er, siden den udkom i 1984, blevet indspillet i et hav af udgaver af forskellige kunstnere. Det er dog den originale fra Wham!, der hver jul vender tilbage til hitlisterne, og vi forstår godt hvorfor.

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You
Det er nok de færreste af os, der kan lade være med at skråle med på Mariah Careys julehit All I Want For Christmas Is You, og med god grund. Med 16 millioner solgte eksemplarer er den nemlig den bedst sælgende julesang af en kvindelig kunstner, og i 2019 udgav hun en ny version af musikvideoen i ægte diva-stil.

Chris Rea – Driving Home for Christmas
Selvom den klassiske julesang blev udgivet i 1988, skulle der gå hele 21 år, før der blev lavet en musikvideo til sangen. Den udkom nemlig først i 2009, hvor musikvideoen var med til at samle penge ind til velgørenhedsorganisationen Shelter.

Band Aid – Do They Know It’s Christmas
Velgørenhedssangen Do They Know It’s Christmas blev udgivet i 1984 for at samle penge ind mod hungersnøden i Etiopien. På et år blev der samlet 8 millioner pund ind, og er i dag en af de største juleklassikere, der minder os om at hjælpe dem i nød.

Shakin’ Stevens – Merry Christmas Everyone
Shakin’ Stevens' juleklassiker blev faktisk indspillet i 1984, men udgivelsen blev rykket til året efter, så den ikke skulle konkurrere med velgørenhedssangen Do They Know It’s Christmas, der netop var udkommet på daværende tidspunkt.

S.O.A.P., Juice and Christina ft. Remee – Let Love Be Love
Let Love Be Love er måske en af de største danske juleklassikere. Sangen blev skrevet i 1998 af Remee til hans datter Emma, og 20 år senere stod Emma på scenen og sang hittet sammen med S.O.A.P, Juice og Christina til DR’s Store Juleshow i 2018.

Britney Spears – My Only Wish (This Year)
Britney Spears' julesang kan i år fejre 20 års jubilæum, og selvom kritikerne ved udgivelsen ikke var begejstrede for sangen, opfattes den i dag som en moderne juleklassiker.

Mel & Kim – Rockin’ Around The Christmas Tree
Rockin’ Around The Christmas Tree stammer faktisk tilbage fra 1958, hvor sangerinden Brenda Lee fremførte den. De fleste kender dog sangen bedst fra Mel Smith og Kim Wilde, hvis version blev udgivet i 1987 til fordel for velgørenhedsorganisationen Comic Relief.

Michael Bublé – It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas
It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas er den ældste juleklassiker på vores liste, da den blev skrevet tilbage i 1951. Sangen er blevet indspillet af et hav af kunstnere, men på hitlisterne er det især Michael Bublés version fra 2011, der topper.

Queen – Thank God It’s Christmas
Queens julehit Thank God It’s Christmas blev udgivet i 1984 og nåede en 21. plads på hitlisten. Ifølge guitarist Brian May skyldtes den relativt lave placering, at der aldrig blev produceret en musikvideo til nummeret. I 2019 blev der dog lavet en officiel animeret lyric-video til sangen, og i dag kan de fleste synge med på Queens klassiske julesang.