Besøg Sofiebadet i efteråret.
© Sofiebadet

Her er din liste med alt, du skal lave i årets sidste måneder

Årets sidste måneder er fyldt til randen med alt fra lagersalg til underholdning og selvforkælelse. Vi guider her til alle de ting, som du ikke må gå glip af.

Vi er trådt ind i årets sidste måneder, og selvom de byder på koldere temperaturer og mørke dage, er der stadig masser af aktiviteter, du kan kaste dig over.

Vi har herunder samlet nogle af de begivenheder og oplevelser, som gør efteråret og vinteren lidt lysere – lige fra kreative sysler til ren afslapning og hyggelige julebegivenheder. Tag en ven, søskende eller din kæreste under armen og få det bedste ud af årets sidste måneder.

Creative Space
© Creative Space

1. Mal keramik hos Creative Space

Slip din indre kunstner løs hos Creative Space, hvor du kan dekorere alt fra æsker og fliser til service.

Creative Space har tre hyggelige butikker med mere end 200 slags keramik og 80 forskellige farver at give sig i kast med. Så tag en veninde under armen, nyd en kop kaffe, og tal om nært og fjernt, mens I skaber unikke ting til hjemmet – eller måske til julegaver.

Du kan besøge Creative Space på Frederiksberg, i København, Odense og Århus. Læs mere her.

2. Se 'Doggystyle'-instruktørens nye spillefilm

Anna Emma Haudal blev Danmarkskendt med coming of age-serien Doggystyle på DR, som satte fokus på livet som ung i udkantsdanmark. Nu er hun tilbage med spillefilmen Venuseffekten om 25-årige Liv, som bor i provinsen og bruger det meste af sin tid på sine forældres æbleplantage – og det er blevet til en humoristisk og hjertevarm fortælling om familie og om at finde sig selv i kærligheden.

Tag en veninde under aften og nyd en tur i biografmørket sammen – med Venuseffekten er I garanteret en god aften.

'Venuseffekten' har premiere 18. november. Læs mere her.

Sofiebadet
© Sofiebadet

3. Slap af i Sofiebadet

På hyggelige Christianshavn finder du den mere end 100 år gamle badeanstalt Sofiebadet. Sæt en dag af til selvforkælelse i Sofiebadets smukke omgivelser, hvor marmor møder rustikke trætønder, og behandlingerne byder på alt fra opstrammende ansigtsmasker til dampbade.

Og det bedste af det hele? Priserne starter ved blot 295 kroner per person.

Læs mere om Sofiebadet her.

4. Gør et kup til lagersalg

Efterår er sæson for lagersalg og ikke mindst Black Friday, hvor du kan spare masser af procenter på alt fra interiør til lidt nyt til garderoben fra alle dine yndlingsmærker.

Dette efterår bør du blandt andet tage til lagersalg hos Aiayu, Wood Wood, Acne og ikke mindst online hos blandt andre Net-a-porter.com.

Læs mere her.

Jo:ga studio
© Jo:ga

5. Dyrk yoga

Slip for efterårsblues, og begynd til yoga. På blot en time kan du befri hovedet fra hverdagens mange gøremål og mærke roen brede sig i kroppen.

Der findes en lang række yogacentre over hele landet. Et af de bedste hedder Jo:ga, som har flere forskellige centre med et varieret holdkatalog, der byder på alt fra afstressende yinjoga til fitnessyoga i 37 graders varmer. Og som en ekstra bonus er centrene indrettet med bløde former, matte pasteller og grønne planter, der alt sammen har en beroligende effekt.

Du kan besøge Jo:ga i København, Århus og på Frederiksberg. Læs mere her.

Skovtårnet i Camp Adventure
© Camp Adventure

6. Besøg skovtårnet i Haslev

Husk at komme ud at nyde den friske efterårsluft. Vi anbefaler at tage en tur i Gisselfeld Klosters skove, hvor et 45 meter højt tårn skyder op mellem træerne.

Danmarks skovtårn er et enestående syn med dets smukke spiralform, der gør det muligt at vandre hele vejen op til toppen og nyde efterårets farver fra en helt ny vinkel.

Læs mere om Skovtårnet her.

HBO-serien 'Insecure' er tilbage med en ny sæson.
© HBO

7. Se (masser af) serier

Efteråret er højtid for gode serier. Streamingtjenesterne bugner af friske titler og nye sæsoner af populære serier, så der er nok at tage fat på.

Hvis du har brug for lidt vejledning, guider vi her til de bedste serier på Netflix og på HBO Max.

Kom til jul i Tivoli.
© Tivoli

8. Tag til jul i Tivoli

Efter halvandet år med lockdown og afsavn slår Tivoli i november portene op til jul i forlystelsesparken, og i år er temaet 'hjerternes fest'. Her kan du opleve et kæmpestort lysende hjerte i himlen, smukke juledekorationer, luciaoptog og den anmelderroste H.C. Andersen-ballet Snedronningen – alt imens du nyder en varm kop glögg i den hyggelige park.

Hjerternes fest åbner i Tivoli 19. november. Læs mere her.