Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Film, musik, koncerter og talks på Instagram under corona © Sarah Stenfeldt

Her kan du gå i biografen, til koncert og på filmfestival hjemmefra

Få Jada på virtuelt besøg, se fantastiske dokumentarfilm, og livestream koncerter kvit og frit. Her er de bedste kulturtilbud til din hjemmekarantæne

Kultur til karantænen

I en tid, hvor Danmark lukker ned, åbner nye virtuelle versioner af filmfestivaler, koncerter og teater, så du kan få stillet din kulturelle sult indenfor hjemmets fire vægge.

Her er et udvalg af de bedste kulturtilbud, som bekæmper corona-kedsomheden.

Corona koncerter © Neal Mcqueen
1 / 7

Stream koncerter fra sofaen

Coronakoncerter.dk kan du dagligt livestreame koncerter med musikere som Lydmor, der er ramt af corona-aflysninger.

Initiativet er stablet på benene af den danske bassist Mathæus Bech, og alle koncerter livestreames gratis fra hans lejlighed i København. Det er dog muligt at yde kunstnerisk nødhjælp og donere penge til musikerne via MobilePay.

Hvis du hungrer efter flere koncertoplevelser, gør du også klogt i at holde øje med dine yndlingsartister på Facebook og Instagram. En lang række musikere har allerede livestreamet spontane koncerter, og der kommer utvivlsomt flere af slagsen.

CPH:DOX online © Martin Margiela: In His Own Words
2 / 7

40 fantastiske dokumentarfilm

Københavns store årlige dokumentarfilmfestival er aflyst, men CPH:DOX åbner i stedet op for en online version.

Her kan du gå på opdagelse i 40 af festivalens udvalgte dokumentarfilm fra helt nye talenter til verdensstjerner som Lauren Greenfield, Ai Weiwei og Oscar-vinderen Alex Gibney.

Vi glæder os blandt andet til at se portrættet af Martin Margiela og I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die, som er skabt af kvinden bag DR3-hittet Prinsesser fra Blokken.

Masterclass Instagram Jonas Risvig © Sarah Stenfeldt
3 / 7

Masterclasses med kendte danskere

Filminstruktør Jonas Risvig inviterer til virtuel håndsoprækning, når han hver dag arrangerer livestreamede masterclasses med en række kendte danskere.

Du kan blandt andet møde sangerinden Jada på onsdag klokken 14, hvor hun både bliver interviewet af Jonas Risvig og svarer på dine spørgsmål.

Følg med på Instagram-profilen @jonasrisvig.

Dis.art kunstfilm Netflix © DIS x Kunsthal Charlottenborg
4 / 7

Kunstens svar på Netflix

Kunstnerkollektivet DIS, der stod bag den seneste Berlin Biennale, skulle have åbnet udstillingen What Do People Do All Day? på Kunsthal Charlottenborg 19. marts, men den er udskudt på ubestemt tid. I stedet stiller Kunsthal Charlottenborg i samarbejde med DIS alle film og serier gratis til rådighed på streamingplatformen Dis.art frem til 1. september.

Den nyudviklede streamingplatform kan sammenlignes med kunstens svar på Netflix, og filmene trækker på en lang række forskellige formater som dokumentarfilm, tegnefilm og madlavningsprogrammer.

Det Kongelige Teater KGL Xtra © Det Kongelige Teater
5 / 7

Virtuelt teater

Det Kongelige Teater vil forsætte med at give adgang til kunsten. Derfor har teatrets medarbejdere skiftet de skrå brædder ud med et nyt virtuelt univers, KGL Xtra, som blandt andet viser hvad kunstnerne laver, mens de ikke kan komme på scenen.

Som det første tilbyder KGL Xtra en dugfrisk lydoptagelse, som DR nåede at lave af Monterverdis opera Orfeus, inden teatret måtte lukke ned.

Hjemmebiograf under corona © Alle ved det / Grand Hjemmebio
6 / 7

Hjemmebiograf

Du kender Netflix, HBO og DR TV, men der er endnu flere streamingtjenester på markedet, som du kan udforske.

På bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben kan du se tre film om måneden gratis, Grand Teatrets Hjemmebio tilbyder film, der tidligere har gået i biografen, Dansk Filmskat er fyldt med gamle danske klassikere, og du kan leje helt nye film på Viaplayog Blockbuster.

BIG Bjarke Ingels Group Formgivning © Dansk Arkitektur Center
7 / 7

Digital arkitektur

Dansk Arkitektur Center tilbyder flere oplevelser til de design- og arkitektur-interesserede, som du kan tilgå hjemmefra ganske gratis.

Du kan blandt andet se Bjarke Ingels Groups udstilling Formgivning i virtual reality, lytte til DAC’s podcasts om arkitektur og byudvikling, og få de bedste historier om København i arkitekturcenterets app.