Selena Gomez under filmoptagelser af Only Murders in the Building.
© Disney+

Hvem er Selena Gomez – egentlig?

“Gomez or go home”. Selena Gomez er den mest fulgte kvinde på Instagram, men bag facaden er en sårbar kvinde, som forsøger at navigere i hendes hektiske liv – alt imens over 400 millioner mennesker holder nøje øje.

2002

Allerede som 10-årig havde Selena Gomez sin TV-debut i børneprogrammet "Barney & Friends".

2007

Selena Gomez bliver en del af Disney-familien. Som blot 15-årig lander Selena hovedrollen i den verdenskendte TV-serie, Wizards of Waverly Place. Med enorm medvind og succes som den flabede og kække Alex Russo, bliver Selena Gomez et velkendt ansigt. Det hele var dog ikke en dans på røde roser. Dette var også året, hvor Selena blev diagnosticeret med Lupus – en autoimmun sygdom som angriber kroppens raske celler.

2008

Selena træder ind i musik-branchen med sit eget band, der hedder "Selena Gomez & the Scene". Inden bandets opløsning i 2012, udgiver de hits såsom Who Says og Love You Like A Love Song. Dette viste sig for blot at være en smagsprøve på popstjernens potentiale. I 2013 startede hun sin solo-karriere ud med megahittet Come & Get It. Den vovede sang var det første skridt mod hendes løsrivelse som Disney-darling.

2010-2018

Sideløbende med at Selena Gomez’ karriere tager fart, indgår hun i et on-and-off forhold med pop-idolet Justin Bieber. Jelena bliver hurtigt Hollywoods it-par, som alle er dybt investeret i. På trods af det usunde forhold blev der i denne årrække langet utallige hits over disken – fra begge parter.

2016

Selena Gomez aflyser sin verdensturné grundet kamp med lupus, angst og depression. Da hun efter et par måneder vender tilbage i rampelyset, giver hun en rørende takketale til American Music Awards, hvor hun understreger vigtigheden i mentalt helbred. “If you are broken you do not have to stay broken” – dette var budskabet Selena, med gråd i stemmen, delte.

2017

I forbindelse med lupus får Selena akut brug for en nyretransplantation for at kunne overleve den farlige sygdom. Det viser sig at skuespiller og veninde, Francia Raisa, var et match, og hun donerede derfor sin ene nyre til Selena Gomez.

2018

I forsøget på at balancere det seriøse sygdomsforløb, hendes karriere og privatliv forringes Selenas mentale helbred markant. Selena Gomez tjekker i den forbindelse ind i rehab grundet en psykisk nedsmeltning.

2019

Da Justin indgik i et seriøst forhold med Hailey Baldwin (nu Hailey Bieber), kunne der endelig sættes punktum ved Selena Gomez og Justin Biebers hektiske relation – og som Selena siger det bedst: “now the chapter is closed and done…”. I anledningen af Justins forhold til Hailey udgav Selena nemlig den ærlige sang, Lose You To Love Me, hvori hun satte ord på de store følelser såsom svigt og sorg men også accept. “In two months you replaced us…” – av siger vi bare.

2020

Selena Gomez afslører i en Instagram-live med tidligere kollega, Miley Cyrus, at hun er blevet diagnosticeret med bipolar lidelse. Selena nævner, at en diagnose har hjulpet hende med at forstå sig selv, og derfor kæmper hun nu for, at det mentale helbred skal prioriteres og sættes på dagsordenen. I forlængelse med dette stiftede Selena Gomez sit eget skønhedsimperium, Rare Beauty, som donerer 1% af alt salg til Rare Impact Fund – også stiftet af Selena Gomez. Fondens mål er at indsamle 100 millioner dollars over de næste ti år med det formål at øge tilgængeligheden af mentale sundhedsydelser.

2021

Selena Gomez medvirker i serien, Only Murders In The Building, som er en underholdende blanding af krimi og komedie. Selena spiller den sarkastiske og vittige Mabel Mora, som egentlig godt kan minde lidt om hendes rolle som Alex Russo.

2022

Dokumentarfilmen, My Mind & Me, udgives på Apple TV+. Her følger vi intenst med Selenas liv igennem seks år, hvor hun tager os bag kulisserne på godt og ondt. I løbet af filmen ser vi en knust kvinde, som føler sig som allemandseje, alt imens hun forsøger at navigere i helbredsproblemer, berømmelse og privatliv.

2023

30-årige Selena Gomez er med sine 403 millioner følgere den mest fulgte kvinde på Instagram. Derudover er det ingen overdrivelse at sige, at hun har mange bolde i luften – hun har en musikkarriere, som skal passes og plejes. Hun har et kæmpe beauty-brand. Og så medvirker hun også i en serie, der bliver fornyet sæson efter sæson – and the list goes on...