© Hannah Løffler

Hvem skal du starte denne festlige tradition med?

Knaldrøde krebs, iskold hvidvin og sjove hatte. Derfor skal du tage denne hyggelige sensommertradition til dig.

Det er en enorm sjov begivenhed for både børn og voksne - også på grund af de sjove hatte og hagesmække.
© Hannah Løffler

Sådan holder du selv det traditionelle krebsegilde

Når du skal holde krebsegilde, er udsmykningen mindst lige så vigtig som maden, forklarer Hannah Løffler. Gå gerne efter farverigt pynt – herunder hatte og hagesmække – der er skabt specifikt til krebsetemaet.

Huskeliste

  • Pynt
  • Krebs (og masser af dem)
  • Brød
  • Salater
  • Dressinger til krebsen
  • Snaps og vin

Her får du krebs
Du kan få færdigkogte krebs hos de fleste fiskehandlere i højsæsonen. Når du køber krebs, så regn med 10-15 stk. pr. mand - det afhænger dog meget af størrelsen. "Man skal have rigeligt af dem, da man bliver overrasket over, hvor mange folk kan spise, og hvor vilde mange børn er med dem," siger Hannah Løffler.

Tilbehøret
Gør det simpelt, men lækkert. Køb eller bag et godt brød. Server en grøn salat og lav forskellige dressinger til krebsen, det kunne for eksempel være creme fraiche med dild og krydderurter. I Sverige spiser man ofte ost til - enten i en tærte eller blot serveret sammen med knækbrød.

Drikkevarer
Til ethvert krebsegilde hører naturligvis også drikkevarer. Traditionelt set drikkes snaps, men Hannah Løffler anbefaler også rosé og hvidvin som gode alternativer. "Snaps kan man jo springe over, hvis man synes, det er for voldsomt til begyndergildet," siger hun.

Pynt
Når du skal pynte op, så er det gerne med mantraet more is more. Lys sommeraftenen op med kulørte papirlanterner, anskaf hatte, hagesmække, papirdug og tallerkner med krebsemotiv. Husk ikke mindst masser af servietter, da krebs pilles og spises med fingrene. "Det er en helt utrolig hyggelig og – hvis helt gennemført – smuk og autentisk oplevelse," siger Hannah.

Vigtigst af alt er dog at gøre traditionen til jeres egen i familien/vennegruppen og tage det med, I bedst kan lide.
Uanset om du går all in med pynt, snaps og sang eller holder det simpelt, så er det uden tvivl en hyggelig og festlig måde at byde efteråret velkommen på.