Instagram tager fra Snapchat og Facebook
© Metal Magazine

Instagram tager chat ud af Snapchat

Fejden mellem de sociale medier fortsætter. Og denne gang hapser Instagram ikke kun fra Snapchat – mediet har også taget en funktion fra Facebook

I august kom Instagram i modvind, da mediet introducerede Stories, en funktion, der er tilnærmelsesvis identisk med Snapchats hovedfunktion.

Ligheden blev endda anerkendt af Instagrams CEO, Kecin Systrom, som krediterede konkurrenten for konceptet, og indrømmede, at Instagram var ved at miste nogle af de (unge) brugere, der foretrak at dele uperfekte, daglige snapshots, fremfor Instagrams fokus på highlights.

Og nu snupper Instagram endnu en funktion fra Snapchat. Appen opdaterer nemlig deres direkte beskeder, så brugere kan sende chats og billeder til hinanden, som forsvinder, efter modtageren har set dem. Lyder det bekendt?

Men Snapchat er ikke den eneste, som Instagram lader sig inspirere af. Denne gang har Instagram også opgraderet med en funktion fra Facebook: Live-visninger, som gør det muligt at sende live. Modsat Facebook Live, hvor udsendelser kan leve videre efter deres afslutning, slettes Instagrams live-visninger umiddelbart efter optagelsen slutter.

Live-funktionen lanceres i løbet af de næste par uger, mens de nye former for direkte beskeder allerede er mulige fra i dag.

Se en introduktion til live-video i Instagrams Stories her: