Sådan tager du bedre billeder med din iPhone
Få det meste ud af dit iPhone-kamera med de bedste apps til billederedigering. Vi lister fordele og ulemper ved de mest populære af slagsen
AfI dag kræver det ikke mere end en smartphone og apps til billederedigering for at tage billeder i professionel kvalitet.
Der findes et utal af gratis apps til din iPhone, som gør det muligt at redigere billeder hurtigt og nemt. Nogle byder på et enormt udvalg af filtre, mens andre holder sig til grundlæggende redigeringsværktøjer som kontrastjustering og farvemætning.
Her guider vi til de bedste billederedigeringsapps i App Store, som vil gøre det endnu lettere at tage flotte fotos med din iPhone.

VSCO
Fordele:
VSCO er en af de mest populære billederedigeringsapps til mobilen. App'en indeholder basale redigeringsværktøjer som kontrast, farvemætning og beskæring, og derudover har den et udvalg af filtre til både billeder og videoer.
App'en har desuden en tidsbesparende funktion, som gør det muligt at gemme tidligere redigeringskombinationer, så du let kan skabe en rød tråd i dine billeder. Sidst men ikke mindst foreslår appen selv, hvilke filtre der vil fungere bedst til det pågældende billede.
Ulemper:
For at få mest ud af programmet er det en god idé at tegne et års abonnement på VSCO. Det koster omkring 200 kroner, men hvis du er lidt af en fotonørd er det som en god investering.

Snapseed
Fordele:Snapseed er et brugervenligt redigeringsprogram, der byder på et stort udvalg af basale værktøjer som justering, beskæring og tonekontrast.
Derudover har app'en en række anerkendte værktøjer som healing, markering og pensel, der kan bruges til at fjerne eller justere detaljer som mørke rande under øjnene.
Som ekstra plus giver app'en mulighed for at se alle de ændringer, der er foretaget ved billedet, så du afslutningsvist kan vælge justeringerne til og fra.
Ulemper:
Hvis du er vild med at eksperimentere med flere forskellige filtre, er Snapseed ikke for dig, da app'en kun tilbyder et begrænset udvalg af filtre.

Fordele:
Flere influencere er begyndt at droppe filtre og ty til Instagrams eget fotoredigeringsprogram, hvor der er rig mulighed for at skrue op og ned for blandt andet lysstyrke og farvemætning, samt nyttige funktioner som skarphed og struktur.
Derudover har Instagram en lang række filtre til rådighed, som du nemt kan tilføje til dit billede, samt skrue op og ned for, hvor dominerende filteret skal være.
Ulemper:
Instagrams indbyggede redigeringsværktøjer er udført med det formål at dele billeder på det sociale medie. Hvis du vil redigere billeder, du helst ikke vil dele med hele din Instagram, skal du nok vælge et andet redigeringsprogram.

Whitagram
Fordele:
Hvis du er vild med de hvide rammer på Instagram, er dette billedebehandlingsprogram det rette for dig. Udover at indeholde primære redigeringsværktøjer, kan du nemt og simpelt tilføje tekst og rammer i forskellige farver.
Ulemper:
Whitagram kan primært kun bruges til at tilføje rammer og tekst til dine billeder.

Enlight Photofox
Fordele:Hvis du er til et meget retoucheret look, er Enlight Photofox et oplagt valg, da du kan lægge billeder ovenpå hinanden med indstillingen 'Fine'. Desuden byder app'en på basisfunktioner som farvemætning og beskæring.
Ulemper:
Enlight kan utroligt meget, så det tager tid at lære alle værktøjerne at kende.
Hvis du vil have det fulde udbytte af 'Fine'-funktionen, skal du opgradere til betalingsversionen, da den gratis udgave kun tilbyder at lægge et enkelt billede over et andet.

Polarr
Fordele:Polarr er særligt anvendelig til farveredigering og den afsluttende polering af et billede. Hvis du eksempelvis har taget et foto i kunstig belysning, der giver et gulligt skær, kan app'en skrue ned for den gule farve for et pænere og mere naturligt slutresultat.
Desuden har Polarr en specifik værktøjskasse til ansigtet, der blandt andet kan ændre hudens farvetone eller skabe mere glansfulde øjne.
Ulemper:
Hvis man er udstyret med ti tommelfingre, kan app'en godt synes en smule uhandy med de meget små knapper.
Du får desuden meget mere ud af app'en ved at opgradere til premium, der koster 179 kroner om året.
