Lady Gagas stærke kvindekamp

Costume 159, som er på gaden nu, sætter fokus på stærke kvinder og ligestilling, og netop Lady Gaga har en helt særlig plads i kampen. Se med her

VILLE DU STILLE EN MAND DET SPØRGSMÅL? Med artiklen Ville du stille en mand det spørgsmål? sætter vi i magasinet denne måned fokus på en stærk, beundret og superintelligent kvinde, nemlig den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton. Med sin enorme slagkraft og høje ambitioner er Hillary i front for en intens kamp for at smadre det glasloft, som forhindrer kvinder i at komme til tops politisk i USA.

Artiklens titel 'Ville du stille en mand det spørgsmål?' er et citat fra Hillary selv, da hun engang af en jounalist blev spurgt om, hvilke designeres tøj, hun havde på. Det er ikke første gang, kvindelige berømtheder svarer igen, på en rapporters sexistiske ordvalg – mest fremtrædende er en episode, hvor Gaga lukker munden på en sexistisk interviewer og stiller spørgsmålstegn ved musikindustriens syn på kvinder og seksualitet.

GAGAS KVINDEKAMP
Da en journalist spurgte Lady Gaga, om hun var bange for, at de mange seksuelle referencer kan undergrave hendes musik, lød svaret: “Jeg er ikke bange. Er du?“. Den mandlige interviewer bliver noget befippet, og den amerikanske sangerinde fortsætter: “Hvis jeg var en mand, som sad med en cigaret i håndet og den anden hånd i skridtet, mens jeg snakkede om, at jeg laver musik, fordi jeg elsker hurtige biler og sex, ville du kalde mig en rockstjerne.“

Se interviewet herunder:

HILLARY FOR AMERICA
Lady Gaga og Hillary Clinton er ikke blot enige hvad angår kvinders ligestilling – nu har den amerikanske popdronning netop fået en vigtig plads i præsidentkampagnen. Lady Gaga vil sammen med Tony Bennett i slutningen af måneden optræde ved et særligt fundraising-event, som støtter Hillarys præsidentkampagne Hillary for America. Her vil de folk, som får indsamlet flest penge til Hillarys kampagne blive inviteret til en intimkoncert i New York med tilhørende reception.

Læs et portræt af Hillary Clinton i Costume no. 159, som er på gaden idag.

Psst.. På Costume.dk har vi senest desuden fejret 100-års jubilæet for kvinders stemmeret med 58 seje kvinder, som fortæller om deres forhold til ligestilling i Danmark anno 2015.