© Instagram / @skam.p3

Nu kommer der en dansk version af Skam

Er du klar til Skam, som du aldrig har set serien før?

Skam har for længst indtaget vores computer- og tv-skærme, og nu kommer successerien snart på de skrå brædder – i København.

Det danske teater Aveny-T har som det eneste teater i verden sikret sig rettighederne til at dramatisere Skam til scenen. Rettighederne er givet af seriens skaber, Julie Andem, og NRK’s redaktionschef på serien, Håkon Moslet.

Aveny-T vil dramatisere alle seriens fire sæsoner og afsnit. Det første teaterstykke får premiere 15. septemer 2017 og handler om Eva. Den efterfølgende sæson med Noora i hovedrollen får premiere som teater 6. april 2018.

Det danske Skam-cast.

© Birger Storm

“Det her er det største, jeg som teaterchef er lykkes med. Større fordi det er så nutidigt og at teatret bliver en del af dette mens det sker. Jeg er både stolt, ydmyg og taknemmelig over at kvinden bag Skam, Julie Andem, og NRK’s Håkon Moslet har vist mig denne tillid og givet teatret denne enestående chance,” udtaler Jon Stephensen, teaterchef på Aveny-T.

I seriens ånd bliver det et helt ungt hold, der kommer til at stå på scenen og flere af skuespillerne får deres scenedebut i Skam. Hovedrolleparret i det første teaterstykke, Skam 1, spilles af 17-årige Frieda Joanna Krøgholdt og ligeledes 17-årige Sylvester Byder.