First Monday

Ny dokumentar giver eksklusivt indblik i modebranchen

Kom tæt på modeikoner som Anna Wintour og Karl Lagerfeld i en ny og spændende modefilm, der får dansk premiere i december

Modebranchen er både en betagende og til tider meget lukket verden, som de færreste får lov at komme helt tæt på.

Men i en ny dokumentar får du et eksklusivt indblik i Met Gala, en af modebranchens største begivenheder, som arrangeres af velkendte modeprofiler.

Psst ... Se Anna Wintour som standup-komiker

Dokumentarens omdrejningspunkt er kuratoren Andrew Bolton, der i 2015 er i gang med at udarbejde udstillingen China: Through The Looking Glass, som skal præsenteres for første gang til den famøse Met Gala samme år.

Andrew Bolton har blandt andre allieret sig med amerikansk Vogues kendte og berygtede redaktør, Anna Wintour, mens klodens mægtigste kendisser, heriblandt Kanye West og Rihanna, er inviteret med til afholdelsen af Met Gala.

I dokumentaren får man et sjældent indblik i planlægningen af udstillingen – og Met Galas stjernespækkede gæsteliste, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

© The First Monday in May

Filmen The First Monday in May giver et sjældent indblik i modebranchen og dens magtfulde skikkelser, her i form af Vogues redaktør Anna Wintour.

Anna Wintour, siger blandt andet i filmen: “Mode er en slags teater", og denne dobbeltsidede forståelse af branchen forsøger filmen at portrættere ved at fokusere på diskussionen omkring modebranchen.

Modebranchen hyldes nemlig på den ene side for at være kreativ og innovativ, og på den anden side kritiseres den for både at være overfladisk og kommercielt fokuseret.

Derfor forsøger instruktør Andrew Rossis i The First Monday in May, at stille spørgsmålet: Kan mode være kunst eller er det ren forretning?

Flere prominente designere som Karl Lagerfeld, Jean-Paul Gaultier og kontroversielle John Galliano er blevet interviewet til dokumentaren, hvor de giver deres vurdering af, hvorvidt mode kan eller bør være kunst.

Så har du interesse i modebranchen – og alt det, der normalt foregår bag lukkede døre, så må du ikke gå glip af denne modedokumentar.

The First Monday in May får premiere 8 december i en række af landets biografer.

MERE FRA COSTUME