© Sarah Buthmann

Poppykalas: Her finder du de mest fortryllende blomstermarker

Thilde Maria Haukohl Kristensen, også kendt som Poppykalas, er en talentfuld blomsterdesigner og billedkunstner, der har fået international anerkendelse for sine unikke blomsterudsmykninger, installationer, malerier og editorials. Her får du Thildes anbefalinger til, hvad du skal opleve i sommeren.

Er der en kunstudstilling, vi absolut ikke må gå glip af?

“Nu er det jo sommer, og naturen byder sig til. Derfor ville jeg køre en tur til Skåne, nærmere bestemt Wanås, ved Wanås Slott, hvor man i deres enorme skove kan opleve international kunst under blå åben himmel. Yoko Ono og danske Jeppe Hein har skabt site-specific værker til den magiske park, hvor værker gemmer sig på eventyrlig vis. Hvert år kommer der nye til.”

“En stor drøm er også at opleve Niki de Saint Phalles mystiske Tarot Have i den italienske by Capalbio, hvor mærkværdige gigantiske monstre i stærke farver vokser i hendes helt egen skulpturpark og fortolkning af personlighederne i tarotkort som eksempelvis Verden, Eremitten og Narren. Jeg ville elske at lave min egen skulpturpark på vores nedlagte landbrug på Møn og male alle gårdens udendørs vægge med motiver – det må blive, når jeg bliver ældre.“

Hvilken bog har senest gjort et særligt indtryk på dig?

“Åh, jeg har læst mange, men jeg vil nok fremhæve Glenn Bechs mageløse ‘Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet’. Den var som et flerårigt undertrykt brøl, der endelig kom ud og forløste min skam. Der var noget, der faldt på plads inden i mig. Alt det usagte blev sagt.

Er der en film, du ikke kan slippe?

“‘Apolonia, Apolonia’ er en dokumentarfilm, jeg stadig drømmer om, og som jeg bliver nødt til snart at se igen. Her følger Lea Glob Apolonias kunstneriske og meget personlige rejse i 17 år. Det er kunst, seksualitet, kærlighed og værdier – en vild blanding, som ord ikke kan indfange. Se den!”

“Der ligger også en inspirerende film om en af mine yndlingskunstnere, Hilma af Klint, på Viasat. Den er lige til at spise. Jeg er meget optaget af hendes farveskala og den spirituelle kunstpraksis.”

Hvor kan vi få en god spiseoplevelse?

“Pomle Nakke, tæt ved Falster, ligger helt ned til vandet i det fineste hus, hvor du også kan nyde din mad udenfor, helt roligt og rart. Maden er delikat og skabt efter årstiderne med råvarer fra lokalområdet og egne marker. Alt er skabt i samklang med naturen, lige efter mit hjerte, toppet med smukke, kunstneriske serveringer med spiselige blomster. What’s not to like?”

Del (venligst) et hemmeligt tip til, hvor vi kan finde vilde blomster?

“Der findes fortryllende lupinmarker på Lolland i Søllested og faktisk også en tæt på Grønttorvet i Ishøj, hvor margueritterne også vokser vildt. Der skulle også være noget ved Utterslev Mose. Men ellers bugner grøfterne med de hvide, flimrende vilde gulerødder, så hold ind til siden og pluk løs.”

Læs det fulde interview i magasinet, som er på gaden lige nu, hvor Thilde også svarer på spørgsmål omkring hendes forhold til sanser.