© Anna Stokland

Redaktionen: Disse podcasts lytter vi til

Mangler du inspiration til din næste podcast-lytning? Måske en eller flere af disse podcasts vil fange din interesse.

Oliva Nepper Winther, journalist og podcastvært

Drømmenes kaptajn: “Min indre hippie vækkes til live hver gang, jeg lytter til Susanna Sommers fantastisk smukt monterede samtalemosaik om Troels Kløvedal. Det samme gør min drøm om at sejle jorden rundt.”

A Seat at the Table: “I øjeblikket er der med god grund stort fokus på, hvordan hvide mennesker skal undervise sig selv i strukturel såvel som hyggeracisme. Jeg interviewede kvinderne bag A Seat at the Table sidste år – og siden har deres podcast gjort mig klogere på blandt andet tokenness, privilegier og hår.”

To the Moon Honey: “Jeg fødte min datter for snart tre år siden, noget jeg for evigt vil forbinde med både den bedste og mest vanvittige oplevelse i mit liv. Hver gang jeg lytter til To the Moon Honey’s efterfødselssamtaler, er jeg der igen – og samtidig bliver jeg mindet om, hvor seje vi kvinder er.”

Harry Pottcast: “Ok, det her er verdens mest nørdede anbefaling, men det er jo netop, hvad podcasts (også) kan – nørde! Hvis der er den mindste Harry Potter fan gemt i dig, så er den her podcast guld værd. Værterne Amalie og Nanna gennemgår og diskuterer et kapitel hver uge – og formår at hive troldmandsverdenen ind i kontemporær diskussion om alt fra feminisme, fat shaming, ulighed og racisme. De er i øjeblikket i gang med Flammernes Pokal og skal vel at mærke gennem alle syv bind, så der er masser af godt i vente.”

Marie Vidø, redaktionschef

The Breakdown: “Jeg lytter meget til den amerikanske podcast The Breakdown med aktivist og forfatter Shaun King, hvor han behandler og diskuterer historier og problematikker omkring racisme og ulighed i især USA – blandt andet nedrivning af statuer og No Knock Warrants i det amerikanske politi.”

Protesttillægget fra Politikens poptillæg: “I løbet af sommeren vil jeg følge vært Lucia Odoom og hendes skiftende paneler, når de i Politikens vigtige protesttillæg snakker om racisme og protesterne, der karakteriserer verden lige nu.”

Anden til venstre: “I den lette ende hører jeg Stephanie Fisker, der i Anden til venstre snakker med kendte danskeres samlevere – blandt andre Asbjørn Munk, der er kæreste med Petra Nagel, og Marie-Louise Schwartz Petersen, der er kæreste med Lukas Graham – om at leve sammen med en kendt.”

Christoffer Mygind Juul, vært på Costumes podcast Fascineret

Vild med svans: “Som queer-person kan man nogle gange have brug at spejle sig i andre ligesindede for ikke at føle sig helt alene med det, man oplever og tænker i forbindelse med at føle sig anderledes. Vennerne Josias og Alexander vender i denne podcast livet som homo med alt, hvad det indebærer. Fra kærlighed, online dating og sex til identitet, stereotyper og queer-kultur. Med den afslappede, sjove og umiddelbare samtale giver værterne et virkelig godt indblik i, hvordan det er at være homo i dag og skaber et fællesskab omkring alt det, der fylder i hverdagen for os, der identificerer os som LGBTQ+.”

99% invisible - Articles of interest: “Jeg elsker at lytte til folk, der er passioneret omkring et specifikt emne – særligt når det gælder mode og kultur. Denne amerikanske podcast nørder mode til perfektion og fortæller detaljeret om fænomener, beklædningsgenstande og tendenser. Særligt afsnittet om, hvordan jakkesættet blev til, er et fantastisk indblik i, hvordan moden afspejler samfundet, mens afsnittet om kopivarer fortæller den vilde historie om, hvordan de små kæmper mod de store om retten til deres designs.”

The Stack: “Endnu mere nørderi, denne gang om magasiner og print-publikationer. Jeg elsker magasiner og har samlet på forskellige slags i 15 år. Derfor er det fantastisk at høre en podcast som The Stack fra det britiske samfunds- og kulturmagasin Monocle, hvor du i hvert afsnit kan høre om et væld af både kendte og ukendte titler og møde kreative professionelle inden for print og medier. For eksempel tidligere Vogue UK chefredaktør Alexandra Schulman, Amy Astley fra det legendariske, amerikanske boligmagasin Architectural Digest og den anerkendte street style-fotograf bag The Sartorialist, Scott Schumann.”

Camille Berner, Head of commercial development

Det, vi taler om: “Sladderens ukronede dronning, Ditte Okman, styrer et ugentligt panel ud i sladder indenfor politik, nutidige begivenheder og alt fra de glitrede blade. Jeg elsker, når Søs Marie Serup og Qvortrup deltager og deler deres skarpe betragtninger om Rigets politiske tilstand.”

Genstart “Hver dag stiller Knud Brix skarpt på et aktuelt emne, der kan indeholde alt fra indsigt i Mette Frederiksens tidligere taleskrivers arbejdsproces til Linses datter, Geggos, lidt problematiske forhold til sponsoreret content på Instagram. Det er som at få et dagligt stykke Radio 24syv, som jeg savner hver dag. Og Brix er en eminent dygtig journalist, som man sin sprøde stemme lyder væsentligt mere flink, end han er.”

Radio Information: “Ugentligt catch op på alt det bedste fra en af mine favoritaviser, Information.”

Udestuen: “Mikkel Andersson og co diskuterer aktuelle politiske emner, som for eksempel kønskamp, corona-spørgsmål og min personlige favorit: julefrokost-episoden, som afholdes på et af mine favoritværtshuse, Toga, med en heftig promille som følgesvend. Alle ved, at politiske diskussioner er ekstrasjove med en promille.”