stamstederteaser

Redaktionens stamsteder

På redaktionen har vi hver især vores yndlingssteder i København, som vi vender tilbage til igen og igen. Disse steder er særligt skønne og har noget helt specielt, som trækker os tilbage gang på gang. I denne artikel deler vi vores favoritsteder med dig. Fra hyggelige kaffebarer og trendy restauranter til skjulte perler – vi har samlet en række af vores yndlingssteder, som vi håber vil inspirere dig til at udforske byen.

Cecilia_stamsted_Shabaz

Camilla Frank, Chefredaktør: Apotek 57

"God granola kan trække mig de samme steder hen i byen igen og igen. Apotek 57 er klart i min Top 3, og de sparer ikke på den, når du bestiller en yoghurt med noget bær-kompot-lignende-ting, jeg føler, skifter efter årstiden. Tilsammen giver det et solidt måltid – og det kan være værd at tænke ind, når du afregner et ikke ubetydeligt beløb på +100 kroner for granola og en filterkaffe. På plussiden er der refill på filterkaffen for en rund 20'er. Og så er det bare bonus, at den fine simple indretning giver mig øjeblikkelig lyst til at gå hjem og rydde op. Og at alle øvrige gæster ligner smarte krea-agtige profiler, som det er en fornøjelse at spise morgenmad med. "

Hvor: Apotek 57, Fredericiagade 57, 1310 København

baryl

Marie Ølsted Goltermann, Digital Praktikant: Baryl

"Mit go-to brunchsted er Baryl. Her vælger jeg altid deres Morgen Baryl til 179 kroner. Tallerkenen består af en avocadomad på ristet rugbrød, gulerodshummus og et smilende æg. Derudover serveres en laksemad på knækbrød med soltørret tomat-tapenade, syltede rødløg, honning-sennepsmayo, varmrøget laks og ærteskud samt en lille anretning af frisk frugt, nødder, oliven og feldsalat. Til sidst kan man vælge mellem en skyr, chiagrød eller en vegansk risifrutti – jeg kan klart anbefale den veganske risifrutti med økologisk hindbærsovs og friske bær."

Hvor: Århusgade 78, 2100 København Ø og Holger Danskes Vej 64, 2000 Frederiksberg

marie_fabro

Marie Laursen Futtrup, Digital content creator: Fabro

"Jeg er ikke den store stamsteds-person, da jeg elsker at opdage nye steder, men hvis jeg skal vælge, er der ét sted, jeg alligevel bliver ved med at genbesøge – Fabro. Den lille italienske perle i inde by laver i min optik byens bedste pasta, og der går ikke en dag, hvor jeg ikke drømmer om deres verdensklasse-pomodoro pasta".

Hvor: Borgergade 134, 1300 København

absalon_stamsted

Maja Laungaard Andersson, Art Director: Folkehuset Absalon

"Et sted jeg elsker at komme, både med familien og veninderne, er folkehuset Absalon – nothing fancy og så alligevel... De er virkelig lykkedes med at skabe et sted hvor INGEN føler sig akavet. Deres fællesspisning er dejlig ukompliceret, de holder forskellige markeder i de gamle smukke lokaler (som i øvrigt er fedt og uhøjtideligt udsmykket) og har et væld af kreaværksteder, som jeg flittigt deltager i. For tiden går jeg og ønsker mig et ni ugers keramikkursus (jeg undskylder på forhånd for hjemmegjorte julegaver). En anbefaling herfra – prøv det!"

Hvor: Sønder Blvd. 73, 1720 København V

Cecilia Elisabeth Saxton, Digital Redaktør: Shabaz

"Jeg må efterhånden indrømme, at jeg har opbygget en lille slags afhængighed til chai latte (det skal være smagen af Tiger Spice for at være helt specifik). Jeg føler, det er min underbevidsthed, som snigende har gjort det til en vane for mig, at svinge forbi den samme café hver morgen på vej til arbejde, hvor jeg bestiller en ekstra varm chai latte (den skal være ekstra varm, ellers er jeg nødsaget til at drikke den på rekordtid, og det er ikke en del af nydelsen). Baristaen kender mig efterhånden, og hun ved lige præcis, hvordan chai latten skal tempereres. Cafén hedder forresten Shabaz."

Hvor: Stransboulevarden 89, 2100 København Ø

fabro

Christine Debell Jacobsen, Digital Content Creator: Fabro

"Et af mine stamsteder i København er helt klart Fabro. Jeg bor en spytklat fra stedet, så det er dejligt nemt at komme til – jeg er vild med stemningen og deres lækre pasta til ingen penge. Jeg elsker både at komme der en hverdagsaften eller en lørdag til frokost, når vejret er skønt."

Hvor: Borgergade 134, 1300 København