Derfor skal du rejse til Slovenien – kom med Katrine Binné på roadtrip i Europa

Det var kærlighed ved første blik. Slovenien var alt, hvad designer, Katrine Binné, ikke vidste, hun drømte om…

Forfatter: Katrine Binné

Det var lige før, vi ikke kørte hertil. Men da vi parkede bilen ved vandkanten, takkede vi tilfældet.

Omringet af bjergtoppe, fyrtræer, mosbeklædte skovbunde og store sten ligger søen Bohinj med vand så klart som krystal. Og på det yderste punkt, der hvor vejen stopper, fandt vi en campingplads, der mest af alt føles som et åndehul. Væk fra motorvej og mennesker.

Her boede vi i tre dage, og det viste sig at være alt, vi kunne tænke os…

Vi brugte første dag på at bade i det iskolde men krystalklare vand. At lege på naturlegepladsen der er bygget i trætoppene. Spise suppe og pandekager og sige goddag til de andre campister. Vaske lidt tøj. Sidde på en træstub og svare e-mails fra telefonen. Gå i bad og børste tænder på det udendørs badeværelse.

Morgenen efter tog vi sejlbåden, der tager dig frem og tilbage fra den nærmeste by, Ribčev Laz, hvor også det hippe hotel, Hotel Bohinj, ligger (vi spiste frokost i deres restaurant og var svært fristede til også at checke ind på et af værelserne. Bare for en nat.) En sejltur på 30 minutter som de fleste tager for at komme hen til den fantastiske natur, som campingpladsen er omringet af, men som i sig selv er så smuk, at det er en anbefaling værd. Bor du på hotellet, kan du eventuelt gå de 8 km hjem langs søen.

Vi begav os også ud på en længere vandretur til vandfaldet Savica. I et desperationens øjeblik havde vi nemlig købt en højt-avanceret bærerygsæk til vores store dreng, og den pebrede pris tvang os mildest talt ud, selvom 5 km op ad et bjerg med børn på mave og ryg ikke just føltes overskueligt. Og vi var da også trætte efter kort tid, men naturen både op og ned fik os hurtigt til at glemme syren i benene.

Jeg er begyndt at lyde som en romantiker og er måske også blevet det efter et par dage i, hvad der føles som uspoleret – ja nærmest uopdaget – natur. Vi var heldige at besøge området udenfor sæson – oplevelsen kunne godt være en anden, skulle den deles med andre turister som os.

Slovenien og dets overvældende natur overraskede os fra første stop. Søen Jasna ved den lille bjergby Kransjka Gora er klart et besøg værd. Og Soča Valley på den anden side af de tolminske bjerge byder på den smukkeste flod med smaragdgrønt vand. Her ærgrede vi os over, at vi ikke besøgte stedet i en varmere måned, så vi kunne bade i floden, men det stod ned i stænger og skyerne omringede os så meget, at vi ikke kunne se himlen. Smukt men også en smule klaustrofobisk, i hvert fald for bymennesker som os. Så vi besluttede os for at stoppe mens legen var god og køre sydpå. Ned af bjergene, mod varmen, havvand, en legeplads i solen, is-butikker om hjørnet. Jeg skal nok fortælle nærmere, når bilen er parkeret, vandretøjet pakket væk og sandalerne fundet frem.

Forfatteren samarbejder med FDM Travels, der har sponsoreret autocamperen – læs mere om ferie i autocamper her.

Håndplukket til dig