På campingplads for nudister – kom med designer, Katrine Binné, på roadtrip i Europa

Det kan være grænseoverskridende at være nøgen med fremmede mennesker. Udenfor, når du spiser, sidder og soler, går ned at bade, er på ferie. Og jeg havde – helt ærligt – aldrig troet, vi ville checke ind på en campingplads for nudister, men her er vi nu… På femte dag med tanke om at blive en hel uge. Vores absolutte favoritsted på turen indtil videre. 

Forfatter: Katrine Binné

Vi kan godt lide at bade nøgne, når vi er helt alene på stranden, og jeg har heller ikke et problem med en lårkort nederdel eller gennemsigtig top, men vi er ikke – som sådan – udnævnte nudister. Og det føltes også en smule grænseoverskridende første gang, vi tog bukserne af og gik nøgne ned til klipperne for at hoppe i vandet. Eller da vores nabo – med numsen bar – kom forbi for at sige hej og fortælle om sin familie i Stuttgart. Men vi gjorde det alligevel for at udfordre os selv. Bare lidt.

For er du nøgen, får du strand, natur og udsigt helt for dig selv. Om det er et tilfælde for at værne om livsstilen eller noget helt tredje, ved jeg ikke, men på campingpladsen for nudister, hvor vi er checket ind, er der langt mere afskåret, rolig og rummelig end de andre pladser, vi har boet på. Her sover vi 50 meter fra vandet blandt oliven- og fyrretræer, græs og vilde valmuer. Der er absolut ingen støj – kun lyden af fuglefløjt og bølgeskvulp. Og når du kigger udover det blå hav, kan du se øen Brac, og bagved snor fastlandets bjergkæde sig som en skitse i det fjerne. Det er smuk, smuk natur, som jeg har lyst til at tage med hjem og kigge på hver dag.

Det er selvsagt ikke et krav at smide tøjet, og når det er koldt, har de fleste også sweatshirt på, men det kan virkelig anbefales: At få hele kroppen varmet op af solen, kølet ned i havet, lufttørret, skyllet i udendørsbruseren. Det føles frigørende – i lidt tættere kontakt med naturen.

Og for hver gang vi går nøgne rundt på pladsen eller snakker med nogle af de andre nudister, brydes stumper af en iboende barriere, vi derhjemme ikke har sat spørgsmålstegn ved. Det er nok meget sundt at ryste posen lidt, og jeg er ret overbevist om, at det er ikke sidste gang, vi vælger alternativet.

Forfatteren samarbejder med FDM Travels, der har sponsoreret autocamperen – læs mere om ferie i autocamper her.

Håndplukket til dig