© Pexels / Leah Kelley

Så meget (mere) kommer dit bryllup til at koste

Foråret et lige om hjørnet og det betyder bryllupper. For mange par indebærer det en stor fest, hvor der ikke spares på noget – men hvor meget skal du egentlig spare sammen?

Om du er til slotsbryllup med gourmet og isskulpturer, forsamlingshus med lav-selv-burgere og DJ, eller udendørsbryllup med lanterner og sammenskudsgilde, skal du regne med at spare 40 procent mere op, end du ellers havde troet. Tallet kommer fra det amerikanske Wedding Wire, der undersøger Amerikanernes bryllupsvaner.

Bryllupsindustrien er en kæmpe forretning, særligt i USA hvor omkring 2,5 millioner par årligt siger ja til hinanden. Et amerikansk bryllup koster i gennemsnit 182.000 kroner og der er tradition for, at man ikke sparer på noget – hverken antallet af gæster, størrelsen på kagen eller ringens karat. Alligevel undervurderer mange omkostningerne på deres store dag – med helt op til 40 procent.

Det er let at lade sig rive med, når det kommer til planlægningen af dit livs fest. I Danmark fester vi for halvt så meget som amerikanerne, og det gennemsnitlige bryllup koster 52.000 kroner. Hvis du ønsker et bud på, hvor meget dit drømmebryllup vil koste, kan du beregne prisen på Ikanobank.dk.