Balletten Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater
© Henrik Stenberg

Se julens hyggeligste ballet hjemme fra din stue

Gå ikke glip af den klassiske forestilling, som du kan livestreame denne jul.

Gennem det seneste år er kulturinstitutioner verden over blevet tvunget til at tænke i helt nye baner for, hvordan man kan skabe en helstøbt publikumsoplevelse, når det ikke har været muligt at samles på museer, i biografer og på teatre.

Selvom vi i 2020 er gået glip af mange kulturoplevelser, har det også skabt grobund for en række nye, spændende initiativer. Havde du, ligesom os, glædet dig til at opleve Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater, er der godt nyt: New Paltz Ballet Theatre i New York har netop annonceret, at de vil livestreame deres version af den klassiske juleballet denne jul.

Har du endnu ikke stiftet bekendtskab med historien om Marie, der får en magisk nøddeknækker i julegave af sin gudfar, kan det kun anbefales at give den charmerende forestilling en chance. Med den smukke dans, de fantastiske kostumer og Pyotr Tchaikovskys klassiske lydlandskab er der næsten garanteret øjeblikkelig julestemning hos både store og små.

Balletten bliver livestreamet på YouTube 25. december kl. 01 dansk tid – men er du ikke en natteravn, kan du se videoen helt frem til 1. januar på ballettens YouTube-kanal. Eventet er gratis, og alle kan deltage.

Læs mere om forestillingen, og find linket til livestreamen lige her.