© NRK

Skam sæson 4: Vores yndlingstema vender tilbage

Første afsnit af Skams fjerde sæson stadfæster, at serien endnu en gang spiller på noget af det, den gør allerbedst

I går blev det første fulde afsnit af Skam sæson fire tilgængeligt for danske seere. Vi benytter anledningen til at glædes over, at et velkendt tema vender tilbage.

Depression, homoseksualitet, feminisme, ensomhed, spiseforstyrrelser, hævnporno.

Skam er ikke bange for at tage tunge temaer op, som i de første tre sæsoner bliver flettet sammen med en fortælling om kærlighed.

Eva og Jonas. Noora og William. Isak og Even.

Julie Andems (Skams skaber, red.) delikate og anti-Hollywoodske skildring af ungdomskærlighed er en af Skams største styrker. Derfor kunne vi her på redaktionen ikke undgå at blive fortvivlede forud for seriens fjerde sæson: Ville et kærlighedsdrama også udspille sig, når det blev Sanas tur til at indtage hovedrollen?

Yousef er et af de nye ansigter i Skam.

© NRK

Baseret på første afsnit af sæson fire er svaret et enstemmigt JA – og her taler vi ikke om Vildes eksplicitte forhold til kattehookeren Magnus.

Sana sender lange blikke efter Yousef, en af storebrorens venner, men sørger samtidig for at beherske sig selv, stik modsat resten af venindeflokken.

Det lader dermed til, at Julie Andem igen vælger at formidle en tungere tematik, denne gang religion, gennem ungdomskærlighed. Sanas religion vil unægteligt spille en stor rolle i sæson fire, da hendes tro gennemsyrer store dele af hendes hverdag. Sana har adskillige gange italesat, at hun har valgt at holde sig fra mænd, men den charmerende Yousef sætter Sana på prøve – for hun ser mildest talt utilfreds ud, da han og Noora falder i snak til festen.

Således er der lagt i ovnen til den mest forsigtige, uskyldige, frustrerende, umulige romance i Skam hidtil. Er alt stadig love?

Vores forventninger er tårnhøje og vi er ikke i tvivl om, at de bliver indfriet.