© Elisabeth Dahlberg og Jesper Damsgaard Lund

Stine Goya og Oh Land: Det skal du ofre for succes

Det kommer ikke af sig selv at blive succesfuld, fortæller to af Danmarks stjerner

Kæmpe idéer, røde pølser, konkurser, karriereskift. Der sker lidt af hvert på vejen mod succes. I det nye Costume, der er på gaden nu, har journalist, Liv Collatz, snakket med syv danskere, vi beundrer for deres musik, mode, smykker, møbler og kunst.

Du kan læse om deres vej fra ingenting til nogle af de bedste i deres fag. Og finde ud af, hvem de selv spår en stor karriere i branchen. Her fortæller Oh Land og Stine Goya, hvad prisen er for at nå til tops.

STINE GOYA: “Dygtighed, passion, hårdt arbejde og en god portion held er ingredienser, der med sikkerhed skal til, hvis du vil opnå succes. På den ene side har det givet mig masser af god energi og overskud at arbejde på denne måde. På den anden side kræver det også en helt urimelig mængde tid og afsavn. I lange perioder slipper arbejdet dig overhovedet ikke. Dag og nat. Du skal være bevidst om, at det ikke tager overhånd. For mig har det aldrig været et spørgsmål, om det enten skulle være arbejde eller familie. Det skal være begge dele. Og det kan du sagtens, hvis du i perioder accepterer, at det meste af tiden går med børn og arbejde – og det er småt med tid til dig selv.”

OH LAND: “Du skal i hvert fald sørge for at få en kæreste, der ikke har noget imod, at du er væk to i måneder, og at I så kun ses i to dage bagefter. På den måde har jeg været heldig! De færreste gad være kæreste med mig, men jeg fandt en rigtig god en. Det er lidt hårdt lige nu, fordi jeg har mange veninder, der er gravide, lige har fået børn, fylder 30 år, og det er jeg jo ikke med til. Jeg er gået fra at have rigtig mange venner til at have fem i Danmark – men dem vil jeg så også altid have. På den måde ofrer jeg noget, men jeg har også noget værdifuldt.”