“Vi håber at kunne bremse farten"

Slow fashion er vejen frem for modebranchen, fortæller bæredygtigheds-designer Kjetil Aas

I begyndelsen var slow fashion-mærket Armoire Officielle kun for mænd. Siden kom kvindekollektionen Armoire Femme til. Bag mærket er den norske designer Kjetil Aas, der laver tidløst design, du kan bruge sæson efter sæson efter sæson.

Vi har spurgt ham om bæredygtighed i sine design:

Hvordan bruger du bæredygtighed i mærket?

“Vi fokuserer på den del af bæredygtighed, der kan knyttes til begrebet slow fashion. Begrebet langsommelighed er vigtigt for os både i den måde, vi designer på, og som del af det æstetiske udtryk. Det handler om at være relevant uafhængig af trends.

Vi håber at kunne bremse farten i en branche, der går lidt for stærkt, ved ikke at skabe for store kollektioner og kun komme med to om året. Derudover kommunikerer vi mere direkte med slutforbrugeren for eksempel igennem hashtags, hvor vi oplyser, om et produkt er lavet af økologisk bomuld. Eller giver et tip om, hvordan man bedste tager vare på sin merinostriktrøje.”

Hvordan ser du bæredygtig mode i fremtiden?

“Bæredygtighed er kommet for at blive. Og virksomheder inden for mode og andre brancher bliver nødt til at tage stilling til det. Jeg kan være i tvivl, om det er muligt at skabe en 100 procent bæredygtig modebranche, men det er måske heller ikke målet. Så længe både designere, virksomheder, brancheorganisationer, producenter og forbrugere tager nogle skridt i den rigtige retning, kan vi komme meget tæt på.”

Se mere til mærket, og shop både til mænd og kvinder på Armoireofficielle.com.

Armoire Femmes forår/sommer-kollektion. Foto: Sascha Oda.