Kvinde med drink
© Pinterest

Festlige og nemme drinks til nytår

Nytårsfesten står for døren, og forventningerne til årets store fest er som altid høje. Imponér dine gæster og skål i de lækreste hjemmelavede nytårsdrinks.

Drinks til nytår

Nytårsfesten er lige om hjørnet, og måske er nytårspynten og gæstelisten allerede på plads – men har du også styr på drinkskortet?

Det skal naturligvis spækkes med gin og tonics, forskellige varianter af vodkadrinks og måske en kølende strawberry daiquiri – men champagne er og bliver den foretrukne drik, når der skal laves drinks til nytår. Vi har derfor samlet en række festlige og lækre opskrifter på drinks til nytår, som du kan servere for dine gæster på årets sidste aften.

Opskrifterne er nemme at gå til, smager godt og er festlige – så kan man vist ikke ønske sig mere af sine nytårsdrinks.

Champagne med hindbæris: Sød og syrlig drink til nytår

Denne lækre nytårsdrink er let at lave og kræver kun fire ingredienser – og så smager kombinationen af syrlige hindbær og cremet vanilieis ganske himmelsk.

Tilberedningstid: 10 min. + 5 min. kogetid

INGREDIENSER

 • 1 flaske champagne eller prosecco
 • 1/2 l vaniljeis eller frozen yoghurt
 • Hindbærsauce (kan være hjemmelavet)

PYNT

 • Friske hindbær

FREMGANGSMÅDE
Hjemmelavet hindbærsauce: Tilsæt en pose hindbær og 55 gram sukker i en lille gryde over medium varme. Rør og mos hindbærrene med bagsiden af en ske, indtil det hele er brudt op, og hindbærrene har udgivet deres saft. Når blandingen er helt glat, kan du fjerne den fra varmen og røre en smule vaniljeekstrakt i. Pres hindbærmassen gennem et si for at fjerne frø og klumper. Lad det køle af, inden du samler og anretter drinken.

ANRETNING
Anret drinksene i fine champagneglas, og start med en stor skefuld hindbærsauce i bunden og tilføj derefter champagnen. Slut af med en stor skefuld vaniljeis, og top af med hindbærsaucen igen. Pynt til slut med friske hindbær.

Skinny champagne margaritas: To verdener forenet i én lækker nytårsdrink

Elsker du margaritas lige så meget, som du elsker champagne? Så er det oplagt at lave disse lækre nytårsdrinks, der er en kombination af de to.

Tilberedningstid: 10 min.

INGREDIENSER

 • 8 spiseskefuld frisk limejuice
 • 6 spiseskefuld agave silver tequila
 • 2 teske agavesirup
 • Champagne

PYNT

 • Limeskiver til servering

FREMGANGSMÅDE

Fyld en cocktail-shaker med is. Tilføj saften fra én frisk lime samt tequilaen og agavesiruppen. Shake til det hele er mixet. Hæld det herefter i cocktailsglas, og top med champagne og limeskiver.

Candyfloss- og champagnedrinks

Det bliver vist ikke mere festligt end med disse drinks med candyfloss og champagne, der har et elegant udtryk. Den søde candyfloss smager desuden fantastisk kombineret med den mere syrlige champagne.

Tilberedningstid: 5 min.

INGREDIENSER

 • 1 flaske champagne

PYNT

 • 1 bøtte candyfloss

ANRETNING

Fyld dine champagneglas med champagne, men undlad at fylde dem helt til top. Lige før du serverer dine drinks, kan du tilføje en god portion candyfloss på toppen. Opskriften er super nem, men giver et rigtig cool og ikke mindst sødt look (og smag) til nytårsbordet.

Mango- og hindbær-Bellini: Festlige bobler og sødt kokossukker

The Bellini er en oplagt drink til nytår. Drinken blev oprindeligt opfundet af en bartender i Venedig, der navngav den efter renæssancemaleren Giovanni Bellini, fordi drinken mindede ham om en farve, kunstneren ofte benyttede sig af.

Her får du den i en version med mango og hindbær, som er velegnet til nytår med sine festlige bobler og den søde smag af kokossukker.

Find opskriften her.