Bagt havregrød med lækre toppings
Denne bagte havregrød smager som dessert til morgenmad, kan nemt opvarmes de næste par dage – og er en både sprød og mættende morgenmad
AfBagt havregrød
Denne bagte havregrød er den perfekte morgenmad. Den er dejlig varm og mættende, fyldt med smag og tilsat lidt bid i form af sprøde og knasende toppings. Den får køkkenet til at dufte fantastisk, og så er det næsten som at få dessert til morgenmad, men i en sund og mættende udgave.
Når man ser på opskriften, så virker den måske en smule besværlig, men den er faktisk supernem at bakse sammen, og så passer den ellers sig selv i ovnen, mens du gør dig klar til dagen.
Det bedste er, at opskriften er på en dejlig stor portion, så morgenmaden allerede er klaret til de næste par dage, da den bagte havregrød nemt kan opvarmes igen.

Ingredienser – 5 portioner
170 gram hindbær, frosne er fint
½ æble, skåret i tern
3 dl havregryn
1 spsk chiafrø*
1 spsk afskallede hampfrø*
1 ½ tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
1 spsk kokossukker
En lille smule fint havsalt
1 æg
3 ½ dl mælk
TOPPING:
½ dl mandler
½ dl solsikke og græskarkerner
½ æble, skåret i tern
1 dl bær, frosne er fint (jeg brugte håndbær/blåbær)
1 spsk akaciehonning
½ tsk kanel
*kan erstatte hinanden eller helt udelades, tilsæt eventuelt lidt ekstra havregryn i stedet.

Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 180 grader. Smør derefter et ovnfastfad med lidt kokosolie (jeg brugte et på 20 x 20 centimeter) og fordel hindbær og æble i bunden af formen.
Tilsæt havregryn, chiafrø, hampfrø, vaniljepulver, bagepulver, kokossukker og salt i en skål, og bland det hele godt sammen. Fordel havregrynsblandingen i det ovnfaste fad ovenpå hindbær og æble.
Pisk æg og mælk sammen, og hæld den ud over havregrynsblandingen.
Lav toppingen ved at blande alle ingredienser sammen, og rør godt rundt, indtil det hele er dækket af honningen. Fordel toppingen ovenpå de øvrige ingredienser i det ovnfaste fad, og bag havregrøden i 35-40 minutter ved 180 grader.
Den er færdig, når den er let gylden i toppen, og al mælken er absorberet.
Servér den bagte havregrød lun og gerne med lidt frisk skyr eller lignende. Den kan også sættes på køl og nydes de efterfølgende dage, enten kold eller ved at opvarme den i ovnen igen (i portionsstørrelse, ikke hele fadet).
Hver tirsdag vil du her på Costume Fit finde en ny, lækker og sund opskrift, leveret af Signe Moesby Leth, der blogger på Amillionmiless.com. Lær Signe bedre at kende her.
