Blomkålssalat med chili og jordbær
Her er den ultimative forårssalat, hvor det stærke og det søde mødes i en sund blomkålssalat tilsat kyllingespyd og frisk lime
AfDe danske jordbær er en sand gudespise, og de er ikke kun gode i desserten. Sammen med chili og lime, er de en skøn ingrediens i en salat!

Ingredienser - til 4 salatsultne piger
BLOMKÅLSSALAT MED CHILIMARINEREDE JORDBÆR
2 blomkål
400 g jordbær
Saften fra 2 limefrugter
3 spsk sød chilisauce
2 tsk ristet sesamolie
2 spsk ristede sesamfrø
Koriander
Salt og peber
CHILIMARINEREDE KYLLINGESPYD
500 g kylling inderfilet
3 spsk sød chilisauce
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Træspyd

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom inderfileterne i en skål. Tilsæt olivenolie, salt, peber og sød chilisauce. Vend det godt rundt og sæt én inderfilet på et lille træspyd.
Læg spydene på en bageplade med bagepapir og steg spydene i ovnen i 15 minutter.
Imens laves salaten: Skyl jordbærene, skær blomsten af og skær dem i skiver. Kom jorbærskiverne i en skål og tilsæt chilisauce. Vend det godt rundt og lad det trække lidt.
Del blomkålen i større buketter og skær dem i en ½ centimeter tykke skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
Kom blomkålsskiverne i en skål, pres limesaft henover og tilsæt sesamolie, salt og peber. Vend det forsigtigt rundt.
Anret blomkålen på et fad, fordel de chilimarinerede jordbær henover, drys med ristede sesamfrø og pynt med frisk koriander.
Server salaten sammen med de chilimarinerede jordbær.
Maria Engbjerg er ny bidragsyder på Costume.dk, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.
