Boghvedegalette med tomater, feta og timian

Costume sunde bidragsyder guider til, hvordan du nemt kan lave en rustik sommergalette med masser af tomater. Hent inspiration her

© Maria Engbjerg / Vanloseblues.dk

En galette er en grov tærte bagt uden form. Dejen er nem at ælte sammen og skal ikke forbages. Det er derfor en hurtig og tilmed glutenfri hverdagsret.

INGREDIENSER (2 personer) 200 g boghvedemel
75 g smør
2 æg
1 tsk salt

Til fyldet:
200 g tomater, gerne et miks af røde og gule
50 g fed, ægte feta
1 tsk timian
Salt og peber

SÅDAN GØR DU Kom boghvedemelet i en skål, og tilsæt salt. Bland smørret i og ælt det sammen til en smuldret dej.

Pisk to æg sammen i en skål og ælt det sammen med dejen. Sæt dejen i køleskabet i 20 til 30 minutter. Skær i mellemtiden tomaterne i halve eller kvarte, og smuldr fetaen.

Tænd ovnen på 175 grader. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet. Placer den afkølede dej derpå, og læg endnu et stykke bagepapir ovenpå. Rul dejen flad mellem de to stykker bagepapir. Træk bagepapiret med den runde og flade dej over på en bageplade.

Fordel tomaterne på midten af dejen, drys med feta og timian. Fold nu dejens kanter halvt ind over fyldet. Sæt pladen med galetten i ovnen, og bag den i 35 til 40 minutter.

Server den lune galette sammen med en salat og et stykke kød, hvis du synes, det mangler.

Maria Engbjerg er bidragsyder på Costume, og hun vil friste med lækre og inspirerende opskrifter her på siden. Til dagligt blogger Maria på Vanloseblues.dk, hvor hun deler sin passion for sund og velsmagende mad. Lær Maria bedre at kende her.